Шефът на УикиЛийкс се стяга за австралийския парламент

Размер на шрифта: a | a | a 18:36 06 август 2013
Основателят на УикиЛийкс Джулиън Асанж оценява като добри шансовете си да стане депутат в горната камара на австралийския парламент след предстоящите избори. И обеща да даде на бъдещите си колеги добри съвети за разгласяване на случаите на корупция.
Асанж и още шестима членове на неговата партия УикиЛийкс (WLP) са се кандидатирали за предстоящите на 7 септември избори. В интервю за австралийската телевизия Си Би Ес основателят на УикиЛийкс заяви, че според социологически проучвания 40% от избирателите на възраст под 30 г. биха гласували за него. Асанж разговаря с екипа на Си Би Ес в посолството на Еквадор в Лондон, където се намира вече повече от година.
В платформата на WLP е заложено партията да бъде независим наблюдател и коректив на дейността на правителството по широк кръг въпроси, включително данъчната реформа, имиграционната политика и по проблемите за климатичните промени. Асанж провокира депутатите в следващия парламент с обещанието, че ще им осигури защитени срещу проследявани комуникации, по които да споделят информация за корупция във властта.
Остава неясно дали и как Асанж би могъл да заеме депутатското си място, ако бъде избран.

реклама
реклама
реклама
Коледните празници дадоха нов... ЕК ще разреши да се удължи... Евродепутатите искат повече... Албена се представя на... Има забавяне в обработката и... Климатичните промени могат да... Нов впечатляващ полет на Jetman... Директорът на “Двореца” бе... Кражба на лични данни на над 4... ЕК спасява Гърция с 3-месечен... Легализират марихуаната в Чили Саудитски принц дарява цялото... 137 000 емигранти прекосили... УНИЦЕФ: Милиони деца живеят в... Румъния ще гласува голямо... Добричките възстановчици... Отлично представяне на... Детски хор “Маестро Захари... “Албена” АД участва в... Изнасяме телета за Турция Договаряме сътрудничество с... В среща на жените кметове... Европа скърби за жертвите на... Започва новата Програма за... Албена представя... Денят на Освобождението... На научен форум обсъждат... Швейцария и Япония разшириха... Британска министърка подаде... САЩ инвестират 14 млрд долара в...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.