Шефът на УикиЛийкс се стяга за австралийския парламент

Размер на шрифта: a | a | a 18:36 06 август 2013
Основателят на УикиЛийкс Джулиън Асанж оценява като добри шансовете си да стане депутат в горната камара на австралийския парламент след предстоящите избори. И обеща да даде на бъдещите си колеги добри съвети за разгласяване на случаите на корупция.
Асанж и още шестима членове на неговата партия УикиЛийкс (WLP) са се кандидатирали за предстоящите на 7 септември избори. В интервю за австралийската телевизия Си Би Ес основателят на УикиЛийкс заяви, че според социологически проучвания 40% от избирателите на възраст под 30 г. биха гласували за него. Асанж разговаря с екипа на Си Би Ес в посолството на Еквадор в Лондон, където се намира вече повече от година.
В платформата на WLP е заложено партията да бъде независим наблюдател и коректив на дейността на правителството по широк кръг въпроси, включително данъчната реформа, имиграционната политика и по проблемите за климатичните промени. Асанж провокира депутатите в следващия парламент с обещанието, че ще им осигури защитени срещу проследявани комуникации, по които да споделят информация за корупция във властта.
Остава неясно дали и как Асанж би могъл да заеме депутатското си място, ако бъде избран.

реклама
реклама
реклама
ЕК ще разреши да се удължи... Евродепутатите искат повече... Албена се представя на... Има забавяне в обработката и... Климатичните промени могат да... Нов впечатляващ полет на Jetman... Директорът на “Двореца” бе... Кражба на лични данни на над 4... ЕК спасява Гърция с 3-месечен... Легализират марихуаната в Чили Саудитски принц дарява цялото... 137 000 емигранти прекосили... УНИЦЕФ: Милиони деца живеят в... Румъния ще гласува голямо... Добричките възстановчици... Отлично представяне на... Детски хор “Маестро Захари... “Албена” АД участва в... Изнасяме телета за Турция Договаряме сътрудничество с... В среща на жените кметове... Европа скърби за жертвите на... Започва новата Програма за... Албена представя... Денят на Освобождението... На научен форум обсъждат... Швейцария и Япония разшириха... Британска министърка подаде... САЩ инвестират 14 млрд долара в... Престижен британски...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.