Евродепутатите искат повече средства за работни места и младите в бюджет 2017

Размер на шрифта: a | a | a 13:48 24 октомври 2016
Автор: ДТ
ЕП ще приеме позицията си по бюджета на ЕС за следващата година на гласуване в сряда, преди да започне преговори със Съвета. Евродепутатите ще настояват за повече средства, които да помогнат на младежите при намиране на работа, стимулиране икономическия растеж и трети страни, с цел овладяване на мигрантската криза. Те планират да върнат всички съкращения в проектобюджета, направени от Съвета.
Например, членовете на ЕП искат да добавят 1,5 милиарда евро в бюджетни кредити за поети задължения за Инициативата за младежка заетост с цел да се помогне на млади хора, които отчаяно търсят работа.
Те също така предлагат допълнителни общо 1,24 милиарда евро за Механизма за свързване на Европа (CEF), който финансира инфраструктурни проекти, както и за програмата Хоризонт 2020, която подкрепя изследователски проекти.
Евродепутатите ще искат повече средства за справяне с основните причини за миграционната криза, за подкрепа на фермерите и за увеличаване на средствата за култура.
Те очакват някои от допълнителните фондове да бъдат финансирани чрез суми, които ще бъдат освободени при текущия в момента междинен преглед на Многогодишната финансова рамка на ЕС.
Следващи стъпки
Гласуването в пленарна зала ще даде началото на триседмичната „помирителна процедура“ със Съвета, която има за цел постигане на споразумение между двете институции навреме, за да може бюджетът за следващата година да бъде гласуван от ЕП и подписан от неговия председател през декември.

реклама
реклама
реклама
Майските празници насърчиха... Коледните празници дадоха нов... ЕК ще разреши да се удължи... Албена се представя на... Има забавяне в обработката и... Климатичните промени могат да... Нов впечатляващ полет на Jetman... Директорът на “Двореца” бе... Кражба на лични данни на над 4... ЕК спасява Гърция с 3-месечен... Легализират марихуаната в Чили Саудитски принц дарява цялото... 137 000 емигранти прекосили... УНИЦЕФ: Милиони деца живеят в... Румъния ще гласува голямо... Добричките възстановчици... Отлично представяне на... Детски хор “Маестро Захари... “Албена” АД участва в... Изнасяме телета за Турция Договаряме сътрудничество с... В среща на жените кметове... Европа скърби за жертвите на... Започва новата Програма за... Албена представя... Денят на Освобождението... На научен форум обсъждат... Швейцария и Япония разшириха... Британска министърка подаде... САЩ инвестират 14 млрд долара в...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.