Британска министърка подаде оставка заради Израел

Размер на шрифта: a | a | a 17:41 05 август 2014
Първата мюсюлманка държавен секретар във Великобритания Сайда Варси съобщи в Туитър, че подава оставка, защото вече не можела да "подкрепя политиката на правителството за Газа".
"С дълбоко съжаление писах тази сутрин на премиера, за да му връча оставката си. Не мога повече да подкрепям политиката на правителството за Газа", написа вчера Варси, която е държавен секретар в министерството на външните работи.
От началото на израелската намеса в Газа Лондон защити правото на Израел да се отбранява, но призова за "пропорционален" отговор. Варси е политик от пакистански произход, която беше назначена през септември 2012 г. за държавен секретар в министерството на външните работи и държавен секретар, отговарящ за религиите и общностите.
Тя отговаряше за въпроси, свързани с Афганистан, Пакистан, Бангладеш, Централна Азия, човешките права, ООН, международните организации и Международния наказателен съд, уточни сайтът на правителството. Варси отговаряше и за всички въпроси, свързани с министерството на външните работи, в Камарата на лордовете, горната камара на британския парламент. Преди това тя беше председателка на Консервативната партия и държавен секретар без портфейл. Тя е сенаторка от Консервативната партия, която членува в Камарата на лордовете.

реклама
реклама
реклама
Майските празници насърчиха... Коледните празници дадоха нов... ЕК ще разреши да се удължи... Евродепутатите искат повече... Албена се представя на... Има забавяне в обработката и... Климатичните промени могат да... Нов впечатляващ полет на Jetman... Директорът на “Двореца” бе... Кражба на лични данни на над 4... ЕК спасява Гърция с 3-месечен... Легализират марихуаната в Чили Саудитски принц дарява цялото... 137 000 емигранти прекосили... УНИЦЕФ: Милиони деца живеят в... Румъния ще гласува голямо... Добричките възстановчици... Отлично представяне на... Детски хор “Маестро Захари... “Албена” АД участва в... Изнасяме телета за Турция Договаряме сътрудничество с... В среща на жените кметове... Европа скърби за жертвите на... Започва новата Програма за... Албена представя... Денят на Освобождението... На научен форум обсъждат... Швейцария и Япония разшириха... САЩ инвестират 14 млрд долара в...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.