Снимка: Григор Маринов

Жулиен Георгиев: Успехите през сезона са плод на усилията на всички

Размер на шрифта: a | a | a 14:18 21 декември 2017
- Жулиен, честито! След няколкократно присъствие в 10-ката на Добрич, сега си №1. Очаквал ли си подобно признание?
- Честно казано още е трудно да го осъзная, но безспорно съм щастлив и удовлетворен от признанието. Благодаря за доверието на гласувалите за мен, като обещавам, че с изявите си в бъдеще ще се стремя да не ги разочаровам.
- Какво считаш, че е наклонило везните в твоя полза – спечелването на Купата на България или цялостното ти представяне през 2017 г.?
- Не мога да определя еднозначно дали това е триумфът на “Добруджа 07” в турнира за купа “България”. По-скоро приемам наградата за вложеният цялостен труд през годините в тренировъчната зала и в официалните мачове. Старая се да съм максимално полезен за отбора, защото принос за успехите през сезона имат всички в клуба. Радвам се, че усилията ни бяха възнаградени, защото на игрището сме едно цяло, както при победите така и при загубите.
- Кои са хората, които са помагали най-много за изграждането ти като състезател?
- Факторите са няколко, но на първо място това е моето семейство, което е винаги до мен и ме подкрепя не само в домакинските мачове, но и при гостуванията. Иначе по играта волейбол ме запали един съученик в СУ “Л. Каравелов” от горните класове в Добрич. Неговото име е Стоян Стоянов, като той вече тренираше - убеди ме, че притежавам необходимите качества и веднъж ме покани да отида с него в залата. Хареса ми, след което се записах да тренирам организирано, а мой първи треньор бе Генчо Цветков. През тези години съм се опитвал да взимам по нещо от всеки наставник и всеки от тях има принос за развитието ми като състезател.
- Статистиката сочи, че последният волейболист, станал Спортист на годината в Добрич, месеци след това напусна “Добруджа 07” и се насочи към друг отбор. Имаш ли амбиции да продължиш развитието си на по-високо ниво?
- Едва ли има волейболист и спортист, който да няма мотивацията да се развива и да търси реализация на по-високо ниво. Първо трябва да има отбор, който да пожелае да те привлече и едва тогава да се обмисля предложението. Засега официална покана към мен от друг клуб не е постъпила, а и считам, че има още какво да уча и да подобрявам в играта си. Именно затова не бързам да напускам родния Добрич. Иначе в България бих защитавал единствено екипа на “Добруджа 07”, който е моят отбор и за друг едва ли бих играл.
- Какви са целите пред “Добруджа 07” през настоящия сезон?
- През последните години показахме, че винаги се борим за челните места. Това означава, че ще се стремим да достигнем колкото е възможно по-напред в първенството на страната и в турнира за Купата на България. Желание за успехи не ни липсва, което предполагам е валидно и за съперниците. Но всичко се решава на игралното поле, където се очаква по-добрият да спечели.
- Какво би пожелал на любителите на волейбола и спорта в Добрич през 2018 година?
- Преди всичко да са живи и здрави, за да продължават да посещават зала “Добротица”. Дано през Новата година успеем да им поднесем повече радостни емоции и взаимно да се забавляваме.
Разговаря Стоян Стоянов

реклама
реклама
реклама
“Добруджа” превзе на два пъти... Пореден шанс получават... Рекорден брой отличия... Три медала от републиканското... Юношата Иван Иванов даде... Втори в Европа на чук се нареди... “Добруджа” завъртя равенство... Радосвета Симеонова дублира... Добруджанска доминация в... Добруджанци отстъпиха пред... В титлата на 3 км се цели... Полицаи демонстрираха лична... Солидна група от СКЛА... Попълнение от Англия подсилва... Вторият отбор на „Лудогорец”... До медали в старата столица... Симеонова допринесе за седмото... Каратеките от „Самурай”... Българските бриджори не... Добричлии озориха руски гранд Кадетите на „Добруджа 07” се... Добруджанец е сред призьорите... Опитни бадминтонисти спорят в... „Добруджа” излиза срещу... Добричките волейболисти... Радосвета Симеонова стартира... Неуспешно начало за балчиклии... Шабленската тузла приема... И по футболна линия се... Определиха съперниците на ВК...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.