Общинските съветници завишиха средствата за спорт в тазгодишния бюджет.
Снимка: Григор Маринов

Увеличиха бюджета за спорт със 100 000 лева

Размер на шрифта: a | a | a 14:38 31 януари 2018
Бюджетът за спорт на Община Добрич да бъде увеличен със 100 000 лв., решиха на вчерашното си заседание общинските съветници. Така през 2018-а година за финансиране на спортисти, клубове и за масов спорт са предвидени 750 000 лв. от общинската хазна.
При вчерашното разглеждане на общинския бюджет за тази година председателят на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности Младен Матеев предложи средствата за спорт да бъдат увеличени с 250 000 лв. Кметът Йордан Йорданов и ресорният му заместник Елка Димова бяха категорични, че подобно увеличение е непосилно за финансовите възможности на Общината. Възможното увеличение е в рамките на 100 000 лв. То може да се постигне като се намалят с 50 000 лв. предвидените средства за ремонт на улици, останалите 50 000 лв. ще вземем от резерва, обясни финансовият зам.-кмет Елка Димова. Йордан Йорданов от своя страна подчерта, че от 4-5 години бюджетът за спорт е в размер на 650 000 лв. Увеличението неминуемо ще бъде усетено от спортните клубове, каза градоначалникът.
Младен Матеев обаче държеше да се гласува предложението за увеличение на бюджета с 250 000 лв., като се аргументира с факта, че то е било подкрепено единодушно от спортната комисия – от присъстващите на заседанието й 8 съветници всички са гласували “за”. Това е един сценарий, разигран в последния момент от заместник председателя на комисията /б.а. – Георги Друмев/, вметна Младен Матеев. При гласуването обаче двама от членовете на спортната комисия – Георги Друмев и Милко Пенчев не подкрепиха увеличението с 250 000 лв. и натиснаха бутона “въздържал се”. Местният парламент отхвърли предложението на председателя на спортната комисия, след като не събра изискуемото мнозинство от 21 гласа. “За” гласуваха 16 съветници, двама бяха против, а 13 се въздържаха. Увеличението със 100 000 лв. мина с гласовете на 25 от съветниците, с 4 гласа “въздържал се” и 1 “против”.

реклама
реклама
реклама
Драгомир Стойчев грабна... „Добруджа 07” излиза на... Наградиха най-добрите в... Областният управител посрещна... Албена е домакин на държавни... “Добруджа 07” се движи по... Балчиклии спечелиха преди... Хандбалистите паднаха от... Атлетка от СКЛА „Добруджа”... За задължителна победа излиза... За положителен резултат... Петима „юнаци” спорят на... Лекоатлетически клуб... С пет медала се завърнаха... Дублиращият тим на... Заключителна проверка в... До бронз достигна боксьор на... Желана чиста победа постигна... Балчиклии се справиха със... Хандбалистите надделяха в... Девета шампионатна победа... Две домакински проверки на... За гостуването на „Локо” /Вн/... Юношите на „Добруджа 07”... Николай Милков оглави отново... Опитен нападател започна със... Волейболистите на „Монтана”... Втори бронз взе Радосвета... Силен старт за хандбалистите Галин Костадинов защити името...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.