Снежана Иванова и Никола Димов от РК “46-ти пехотен Добрички полк на Национално дружество “Традиция” показаха майсторски умения във фланкировката /бойни умения с казашки шашки/.

Стотици се стекоха в Малка Смолница за Тодоровден

Размер на шрифта: a | a | a 13:57 26 февруари 2018
Автор: Пламен Николов
Над хиляда добруджанци се събраха на Тодоровден в добричкото село Малка Смолница, за да отбележат един от най-стародавните и тачени български празници, посветен на хилядолетното съжителство на българина с коня и на почитта, която народът ни храни към благородното и красиво животно.
Програмата за празника започна с най-малките ездачи – малчугани на възраст между 4 и 6  години се разходиха по манежа, качени на гърба на пони. Организаторите бяха подготвили и още една изненада за многобройната публика. Ръководителят на първия в България отбор по фланкировка /бойни умения с казашки шашки/ към “46-ти пехотен Добрички полк” Снежана Иванова и Никола Димов показаха майсторски умения във владеенето на хладно оръжие.
Състезателната програма включваше четири паркура с височина на паркура от 80 до 110 см. Победител в първия старт от празничната надпревара стана Тихомир Николов от Малка Смолница с кобила Персия. На второ място се нареди Елена Николинова от “Рекар – Добрич” с Аманда, бронзът взе Атанас Христов с кон Найк, също от Малка Смолница. Най-бърз и прецизен на препятствията с височина 90 см се оказа Михаил Диков от Крушари с кон Делфин, на второ място се  нареди Ипек Тенур от Смолница с кон Посейдон и Атанас Христов. При еднометровите препятствия победата бе за Илияна Атанасова с кон Адана, следвана от Павлин Димитров с кон Чардар и Михаил Диков с Делфин. Илияна Александрова спечели и четвъртия паркур – 110 см., втори стана Павлин Димитров с кон Чардар от Добрич, а трети Михаил Диков от Крушари с Делфин. Победителката получи допълнителна премия в размер на 150 лв., подсигурени от народните представители Даниела Димитрова и Пламен Манушев от ГЕРБ.
Четири коня участваха в народната кушия. Тя бе спечелена от Георги Георгиев с кон Байкал. В състезанията взеха участие над 20 жокея с 15 коня от Малка Смолница, Добрич, Крушари, Варна и Бургас. Гости на тържественото отбелязване на Тодоровден в добричкото село бяха народните представители Йордан Йорданов /Обединени патриоти/ и Даниела Димитрова /ГЕРБ/, областният управител Красимир Кирилов и заместника му Живко Желязков, кметът на община Добричка Тошко Петков, кметът на Добрич Йордан Йорданов.


реклама
реклама
реклама
С два отбора по-малко остава... „Трофи Тур“ преминава и през... До равенство в Горна Оряховица... Балчиклии не се огънаха пред... Вирус вади Пешков от групата за... На 14 август се събират... В първа домакинска победа се... С точката срещу удобен... „Камчия” събира бойни... Събират кандидатите за... С областно дерби започва... Българи надделяха при мъжете и... Kаварна е домакин на държавното... Балчиклии откраднаха точка от... Феновете на „Пирин” и... Определят съперниците на... Бургазлия грабна купа... „Добруджа” открива сезона на... Диян Божилов: Целта ни е да се... Ветераните първи показаха... Георги Иванов ще участва на... Радосвета Симеонова закри... С гостуване на „Черноморец”... Лятно изпитание предстои пред... 22-ма футболисти картотекират... В шестицата на Балканиадата... Трима пропуснаха... Трети турнир по подводен... „Милан” и „Левски” се срещат... “Албена” се подготвя за...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.