Двама се оплакаха от мобилни оператори на открита приемна в Добрич

Спад в броя на жалбите, отчита Комисията за регулиране на съобщенията

Размер на шрифта: a | a | a 17:12 12 юни 2013
Автор: Галина Михайлова
Едва двама граждани на Добрич са посетили откритата приемна на Комисията за регулиране  на съобщенията /КРС/, която отвори врати на 12 юни в бизнес залата в Общината. Доц. д-р Ирина Романска – член на комисията, както и експерти от дирекция „Правна” и главна дирекция „Контрол на съобщенията”  на  комисията бяха на разположение на потребителите на мобилни услуги града.
Слабият интерес към приемната доц. д-р Романска обясни с добрите резултати в работата на КРС. Вече две години Комисията за регулиране  на съобщенията разкрива приемни в различни градове, където на място се запознава с трудностите, които срещат хората в отношенията си с мобилните оператори. От 2011 г. до май тази година са разкрити 28 временни приемни в 16 населени места. На 12 юни успоредно с Добрич приемна на комисията отвори врати и във Варна.
Резултатът от прекия контакт с хората и мерките, взети от комисията в отговор на сигналите им,е, че се отчита сериозен спад в броя жалби от потребители на мобилни услуги, поясни доц. д-р Романска. Общо 5 032 са жалбите постъпили в комисията през 2011 г. или средно на месец по 419. От началото на тази година до края на месец май са приети 1471 жалби или средно на месец – 294. Оплакванията от Добричка област през 2012 г. са 24, а до края на май тази година – 11. Отчита се сериозна тенденция към спад и нашите усилия са насочени към запазването на този модел, заяви още доц. д-р Романска.
Добричлии са се оплакали в приемната на комисията в Добрич от непрофесионално отношение от страна на мобилните оператори. Служителите в телекомите не обясняват достатъчно добре условията, при които предоставят услуги на клиентите си, както и различните възможности за договаряне. Друг сигнал пък касае непредоставяне на фактура. Приета е и жалба от добричлия за подправен от служител негов подпис на договор с мобилен оператор. Този сигнал е всъщност за прокуратурата, поясниха от Комисията за регулиране на съобщенията.  
От жалбите, които получават в комисията най-многобройните са срещу надписани сметки. Хората продължават да се съмняват в коректността на изчисленията и не са наясно как се стига до крайната сума в сметката, поясниха експертите от КРС. Друга част от сигналите са за проблеми при прекратяване на договори с мобилните оператори. Намялават, но все още постъпват и жалби за отказ за пренасяне мобилните номера от един оператор към друг. Намаляват и случаите на възрастни и инвалиди излъгани с условията, при които сключат договор за мобилни услуги. От комисията заявяват, че в тези случаи често става въпрос за недообяснени клаузи. Част от сигналите будят съмнения и за умишлено премълчаване или даване на погрешна информация от страна на служителите в мобилните компании, добавиха експертите.
Явно качеството на услугите на мобилните оператори в момента е добро, защото жалбите в това отношение са малко, коментираха от комисията.
 


реклама
реклама
реклама
„Рецепта” за живот: Най-важно... Забравеното детство Спазвайте противопожарните... Областният управител изказа... Започна електронния прием в... Добричлийка грабна среброто на... Проект за младежки аварийни... Подготвят 130 безработни за... Увеличава се броят на... Обучават над 300 безработни в... Предложения за побратимяване с... Предложения за побратимяване с... Нова съдебна зала работи в... ВМРО припомня унизителния... Общината предприема стъпки за... Представиха националните... В европейската седмица на... Педагози от Помощното училище... Ученици от ПМГ "Иван Вазов"... Община Добрич набира заявления... Дариха велосипеди на децата от... “Преименуваха” парка на Добрич Пункт за ненужни за... Още две нови електронни услуги... 60 000 лв. влагат в детска... Почистват част от подлезите в... Продължава работата по проекта... Почистват проблемните зони по... Туристите да внимават за... Водни игри за децата от “Еко...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.