Пратиха зад решетките балчиклия заради опит за убийство

Размер на шрифта: a | a | a 18:29 01 ноември 2017
Автор: ДТ
Ефективна присъда от 5 години и 8 месеца затвор постанови Окръжният съд в Добрич за 39-годишния Илиян Н. от Балчик. Мъжът от добруджанския морски град беше признат за виновен в това, че на 13 февруари миналата година, около 22.30 часа пред  минимаркет в Балчик, чрез използване на нож е направил опит да умъртви свой съгражданин, като деянието е останало недовършено по независещи от извършителя причини. Съдът определи първоначален строг режим за изтърпяване на наказанието. Илиян Н. беше осъден да заплати и 25 000 лв. обезщетение на пострадалия за нанесените му с деянието неимуществени вреди, както и направените по делото разноски в размер на 3105 лева и 1000 лева държавна такса върху размера на уважения граждански иск.
Делото беше гледано в процедура на съкратено съдебно следствие,  след като подсъдимият призна изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства. Пред съда той заяви, че иска да се извини на пострадалия, съжалява за стореното и ако може да върне времето назад не би постъпил по този начин. 
Според обвинителния акт на посочената дата подсъдимият бил в игрална зала в Балчик и около 22.30 излязъл да пуши. По това време към него се приближили двама младежи и единият му поискал цигара. Подсъдимият отговорил:„Чакай да видя имам ли!“, но вместо цигара извадил от чантичката, която носел нож с калъф. Уплашени двамата побегнали, но подсъдимият настигнал единия от тях и успял да му нанесе две порезни рани. Нараненият младеж и неговият приятел продължили да бягат и викайки за помощ стигнали до магазин за хранителни стоки. Виковете им били чути от семейство балчиклии, като съпругът излязъл, за да разбере какво се е случило и тогава видял подсъдимия, който държал в ръката си нож. Последвала размяна на реплики и сблъсък между двамата, при който подсъдимият нанесъл общо 6 прободни и порезни рани в тялото на пострадалия мъж. Потърпевшият успял да се измъкне с помощта на своята съпруга, която взела стояща наблизо дървена маса, използвала я като щит и двамата се скрили в магазина. 
По време на съдебното заседание представителят на прокуратурата изтъкна, че пострадалият е оцелял благодарение на намесата на съпругата му и поради навременната и висококвалифицирана лекарска помощ, оказана му в добричката болница, където бил приет по спешност още същата нощ. Обвинението поиска за извършеното деяние подсъдимият да получи окончателно наказание от 6 години и 8 месеца. 
Защитата настоя за по-леко наказание - 4 години „лишаване от свобода“. Адвокатът заяви, че при извършване на нападението над пострадалия, подсъдимият е бил афектиран от случилото се пред игралната зала, тъй като бил убеден, че двамата младежи, които му поискали цигара, всъщност са имали намерение да го ограбят. При постановяване на присъдата съдебният състав отчете чистото съдебно минало на подсъдимия, липсата на други водени срещу него наказателни производства, както и факта, че той работи и полага грижи за болния си баща и малолетното си дете. 
Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд - Варна.  


реклама
реклама
реклама
Спипаха рецидивист за серия... Засякоха двама пияни и трима... Задържаха извършител на грабеж Осъдиха условно 33-годишен... Задържаха мъж от Смолница за... Пребиха младо момиче заради 9... Осъдиха условно руснак за... Младеж пострада в катастрофа Спипаха крадец Оставиха наркодилър зад... Хванаха девет младежи с дрога Засякоха двама пияни и един... Крадци катастрофираха с... Пешеходец пострада в катастрофа Спипаха невръстни крадци Застраховател осъди община... Спипаха наркодилър Осъдиха четирима заради кражби Задържаха близо 12 кубика дърва... 52-годишен пострада в катастрофа Спипаха двама с дрога Младеж нападна полицаи Прибраха 42-годишен за... Задържаха трима заради... Осъдиха двама пияни шофьори и... Дадоха ход на делото за... Оставиха уличен в грабежи зад... 67-годишен се блъсна в дърво Шофьор блъсна пешеходка и избяга Хванаха двама с амфети

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.