Осъден заради опит за убийство обжалва присъдата си

Размер на шрифта: a | a | a 17:52 25 септември 2017
Автор: ДТ
Стоян Стефанов от Балчик, осъден на 10 години затвор заради опит за убийство обжалва постановената от окръжните магистрати присъда пред Апелативния съд във Варна. Осъденият оспорва и кръвнината в размер на 50 000 лв., която трябва да плати на пострадалия. На 7 юли тази година Окръжен съд – Добрич призна Стоян Стефанов за виновен, че около 15:30 ч. на 16 януари 2016 г. е направил опит да убие с нож съгражданина си Ивайло Г. Деянието е останало недовършено по независещи от извършителя причини. Пострадалият е оцелял единствено поради навременната и висококвалифицирана лекарска помощ, оказана му във варненската болница “Св.Анна”. 
В Окръжния съд делото се е гледало по съкратената процедура, след като обвиняемият е признал вината си и всички факти и обстоятелства, посочени в обвинителния акт. Така първоначално определеното наказание от 15 години лишаване от свобода е било редуцирано и Стоян Стефанов е пратен зад решетките за 10 години. 
До тежкия инцидент се стигнало след двудневен запой и няколко литра ракия, погълната в компания. Прокуратурата припомни днес, че събраните в хода на разследването свидетелства сочат, че след употреба на алкохол подсъдимият ставал много агресивен. Часове преди да наръга в гръдния кош своя съгражданин и без никакъв повод той срязъл с нож гума на автомобила на съседка, а по-късно и на градски автобус. Агресията спрямо Ивайло Г., който е бил негов гост се отключила след голямо количество изпита ракия и спор, възникнал между двамата. Защитата на Стоянов счита, че правните изводи на Окръжен съд – Добрич, които дават превес на отегчаващите вината обстоятелства не са обосновани и моли въззивния съд за наказание, което след редукцията да бъде в размер на 7 години „лишаване от свобода“, както и да бъде намален размерът на присъденото обещетение. Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в установения от закона 30 дневен срок.

реклама
реклама
реклама
Двама пострадаха в катастрофи Засякоха пиян водач и двама... Хванаха младеж с марихуана Задържаха англичанин, отсякъл... Хванаха крадец на царевица Пешеходец бере душа след... Разкрити са опити за измама със... Условна присъда получи... Спипаха непълнолетна... Микробус се блъсна в камион Хванаха надрусан водач с... Осемгодишно дете уличено в... С осъдителни присъди са... Осъдиха условно пияни шофьори Засякоха непълнолетен да... Условни присъди получиха мъж и... Хванаха хулиган, рязал... Спипаха грабител, обрал... Осъдиха трима за грабеж Криминално проявен потроши... Спипаха дилър на хероин и кока 35-годишен пострада в катастрофа Дадоха ход на делото за... Задържаха под стража пиян... Спипаха търсачи на трюфели без... Засякоха двама пияни шофьори,... Младеж напи с бира 6-годишно дете Хванаха трима с наркотици 54-годишна и сина й нападнаха... Трафикантите на хора ползват...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.