Домашен арест за побойник и решетки за сина му постанови съдът

Размер на шрифта: a | a | a 16:10 10 юни 2013
Автор: Пламен Николов
Окръжният съд в Добрич измени мярката за неотклонение на 41-годишния Росен Асенов Ненов, известен в града като Сополанко от “задържане под стража” в “домашен арест”. 22-годишния му син Асен Росенов Асенов /познат като Долар/ обаче остава зад решетките на следствения арест. Двамата са разследвани за това, че на 18 април 2013 г. на бензиностанция ОМВ и пред магазин “Пени” в Добрич в съучастие по между си и с 42-годишен мъж са причинили средна телесна повреда на добричлия. Тримата заедно с други, неустановени по делото лица повредили противозаконно лек автомобил „Мерцедес”, собственост на пострадалия от побоя.
Росен Ненов и синът му Асен са задържани на 20 април и тогава им е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража”. На 29 май районните съдии отказаха да уважат искането на двамата да бъдат освободени от следствения арест.
Тримата адвокати на Росен Ненов и Асен Асенов заявиха пред окръжните магистрати, че  доказателствата по делото са събрани и това е основание за изменение на мярката за неотклонение в по-лека. Независимо от тежестта на престъплението, за което са привлечени да отговарят, нямало опасност двамата да се укрият или да извършат ново деяние. Те имат постоянен адрес и доброволно са се явили пред разследващия полицай. Адвокатите твърдят, че подзащитните им са отишли да изгладят конфликтна ситуация и Асен Асенов се намесил в нея, за да защити баща си.
Представителят на Окръжна прокуратура пледира да бъде потвърдена мярката за неотклонение спрямо Росен Ненов и Асен Асенов тъй като по делото не са представени доказателства за промяна в обстоятелствата, при които е наложено задържането им под стража. Прокурорът изтъкна, че те са извършили тежко умишлено престъпление против личността. Събраните по делото даказателства навеждат на обоснованото предположение, че двамата са извършители на деянието, за което са привлечени да отговорят. Държавният обвинител оспори защитната версия, че Асен Асенов се е притекъл в защита на баща си и посочи, че срещу него се води и друго наказателно престъпление за подобно престъпление.
Окръжният съд като прецени представените по делото доказателства реши да измени в домашен арест мярката за неотклонение, взета спрямо Росен Ненов. Магистратите взеха предвид, че срещу Асен Асенов е внесен обвинителен акт за друг побой. След като е уличен, той напуснал страната. Това мотивира съдиите да приемат, че има реална опасност той да се укрие. Магистратите определиха и  двумесечен срок, в който Асен Асенов няма право отново да иска изменение на мярката за неотклонение.
Решението на окръжните съдии е окончателно. ДТ

реклама
реклама
реклама
Задържаха мъж от Смолница за... Пребиха младо момиче заради 9... Осъдиха условно руснак за... Младеж пострада в катастрофа Спипаха крадец Оставиха наркодилър зад... Хванаха девет младежи с дрога Засякоха двама пияни и един... Крадци катастрофираха с... Пешеходец пострада в катастрофа Спипаха невръстни крадци Застраховател осъди община... Спипаха наркодилър Осъдиха четирима заради кражби Задържаха близо 12 кубика дърва... 52-годишен пострада в катастрофа Спипаха двама с дрога Младеж нападна полицаи Прибраха 42-годишен за... Задържаха трима заради... Осъдиха двама пияни шофьори и... Дадоха ход на делото за... Оставиха уличен в грабежи зад... 67-годишен се блъсна в дърво Пратиха зад решетките... Шофьор блъсна пешеходка и избяга Хванаха двама с амфети Горските задържаха 5 каруци и... Хванаха норвежец с наркотици Отказаха да пуснат наркодилър...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.