Домашен арест за побойник и решетки за сина му постанови съдът

Размер на шрифта: a | a | a 16:10 10 юни 2013
Автор: Пламен Николов
Окръжният съд в Добрич измени мярката за неотклонение на 41-годишния Росен Асенов Ненов, известен в града като Сополанко от “задържане под стража” в “домашен арест”. 22-годишния му син Асен Росенов Асенов /познат като Долар/ обаче остава зад решетките на следствения арест. Двамата са разследвани за това, че на 18 април 2013 г. на бензиностанция ОМВ и пред магазин “Пени” в Добрич в съучастие по между си и с 42-годишен мъж са причинили средна телесна повреда на добричлия. Тримата заедно с други, неустановени по делото лица повредили противозаконно лек автомобил „Мерцедес”, собственост на пострадалия от побоя.
Росен Ненов и синът му Асен са задържани на 20 април и тогава им е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража”. На 29 май районните съдии отказаха да уважат искането на двамата да бъдат освободени от следствения арест.
Тримата адвокати на Росен Ненов и Асен Асенов заявиха пред окръжните магистрати, че  доказателствата по делото са събрани и това е основание за изменение на мярката за неотклонение в по-лека. Независимо от тежестта на престъплението, за което са привлечени да отговарят, нямало опасност двамата да се укрият или да извършат ново деяние. Те имат постоянен адрес и доброволно са се явили пред разследващия полицай. Адвокатите твърдят, че подзащитните им са отишли да изгладят конфликтна ситуация и Асен Асенов се намесил в нея, за да защити баща си.
Представителят на Окръжна прокуратура пледира да бъде потвърдена мярката за неотклонение спрямо Росен Ненов и Асен Асенов тъй като по делото не са представени доказателства за промяна в обстоятелствата, при които е наложено задържането им под стража. Прокурорът изтъкна, че те са извършили тежко умишлено престъпление против личността. Събраните по делото даказателства навеждат на обоснованото предположение, че двамата са извършители на деянието, за което са привлечени да отговорят. Държавният обвинител оспори защитната версия, че Асен Асенов се е притекъл в защита на баща си и посочи, че срещу него се води и друго наказателно престъпление за подобно престъпление.
Окръжният съд като прецени представените по делото доказателства реши да измени в домашен арест мярката за неотклонение, взета спрямо Росен Ненов. Магистратите взеха предвид, че срещу Асен Асенов е внесен обвинителен акт за друг побой. След като е уличен, той напуснал страната. Това мотивира съдиите да приемат, че има реална опасност той да се укрие. Магистратите определиха и  двумесечен срок, в който Асен Асенов няма право отново да иска изменение на мярката за неотклонение.
Решението на окръжните съдии е окончателно. ДТ

реклама
реклама
реклама
Осъдиха условно пияни и... Признаха германска глоба за... Малолетен катастрофира с АТВ Хванаха падпалвач на автомобил Осъдиха условно надрусан водач... 30 акта съставиха за седмица... Спипаха трима с дрога Дете пострада при пожар Условна присъда заради... Четири месеца затвор заради... Хванаха трима с дрога Условна присъда получи... Осъдиха условно напушен шофьор Засякоха трима пияни шофьори... Спипаха младежи със старинни... Спипаха трима младежи с амфети Трима пострадаха в катастрофа Ефективна присъда получи пиян... Подпалвач обжалва присъдата си Задържаха младеж откраднал и... Условна присъда получи... Признаха глоба на добруджанец... Спипаха двама надрусани... Спипаха крадец Двама пострадаха в катастрофа Задържаха заподозрян в... Спипаха надрусан шофьор Пратиха зад решетките... Осъдиха ефективно крадец на ток Задържаха младежи, нападнали...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.