Дадоха ход на делото за злоупотреби срещу Стилиян Митев

Размер на шрифта: a | a | a 18:59 02 ноември 2017
Автор: ДТ
Окръжен съд - Добрич даде вчера ход на делото срещу бившия директор на Областна дирекция „Земеделие“ - Добрич Стилиян Митев, който е обвинен в престъпление по служба. Според обвинителния акт в периода 13 ноември 2009 г. – 3 септември 2013 г., в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение, с цел да набави облага за две търговски дружества „Митев“ЕООД - Добрич и „Макситур Бряг на изгрева“АД - Варна, подсъдимият не е изпълнил служебните си задължения, регламентирани в Правилника за прилагане на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, като от това са могли да настъпят немаловажни вредни последици. Прокуратурата посочва, че в резултат на неговото умишлено бездействие по служба е могло да се стигне до замърсяване и увреждане на имот с площ от близо 15 декара /14.992 дка/, намиращ се в землището на село Кранево, граничещ на изток с морски плаж „Кранево - север“ и съставляващ част от държавния поземлен фонд.
В проведеното вчера съдебно заседание, насрочено за предварително изслушване на страните, бе направено искане от подсъдимия и неговия защитник за разглеждане на делото при съкратено съдебно следствие. Те изразиха съгласие да не бъдат призовавани пред съда болшинството от свидетелите, разпитани в хода на досъдебната фаза, както и да не бъдат изслушвани вещите лица, изготвили експертните заключения по три графически експертизи и комплексна геодезична, агротехническа и строителнотехническа експертиза, като дадените от тях показания и експертни становища ще бъдат ползвани при постановяване на крайния съдебен акт. Защитата поиска на този етап в съдебна зала да бъдат разпитани само петима от общо 49 свидетели. Към делото са приложени и доказателства, събрани чрез специални разузнавателни средства и други класифицирани материали. 
В обвинителния акт е посочено, че в периода 2009г.-2013г. подсъдимият е проявил бездействие с висока степен на обществена опасност, като с това е позволил неправомерно ползване на имот от държавния поземлен фонд. Обвинението твърди, че в продължителен период от време Митев не е предприел действия по служба, с които да инициира премахването на незаконно построени в имота обекти, между които заведение „Винарна“, „Медицински пункт“, незаконен строеж на двуетажен хотел. Не са били предприети действия и за премахване на преместваеми обекти - бунгала, метални конструкции, фургони, павилиони, каравани и др., поставени в имота без разрешение и без правно основание. 
В обвинителния акт се посочва, че подсъдимият не е упражнил и контрол върху дейността на назначените от него комисии за извършване на теренни проверки за състоянието на имота, и допуснал изготвените констативни протоколи да не отговорят по съдържание на действителното положение за състоянието и ползването на процесния имот, което е попречило за започване на административно производство срещу неправомерните ползватели.
Прокуратурата твърди, че бездействието на подсъдимия по отношение неправомерното ползване на земеделския имот от ДПФ е било изцяло в интерес на частни търговски дружества, едното от които е било собственост на неговия баща. Според обвинението подсъдимият не е изпълнил служебните си задължения с цел да набави облага за концесионера на плаж „Кранево - север“ „Макситур Бряг на изгрева“АД - Варна и на дружество „Митев“ЕООД - Добрич, собственост на неговия баща, което от ноември 2007г. стопанисвало плажната ивица, съгласно сключен с концесионера договор.
Обвинението срещу бившия директор на Областна служба „Земеделие“ е повдигнато от Специализирано звено “Антикорупция“ при Софийска градска прокуратура. 
Процесът ще продължи на 18 януари, от 10.00 часа.

реклама
реклама
реклама
Спипаха рецидивист за серия... Засякоха двама пияни и трима... Задържаха извършител на грабеж Осъдиха условно 33-годишен... Задържаха мъж от Смолница за... Пребиха младо момиче заради 9... Осъдиха условно руснак за... Младеж пострада в катастрофа Спипаха крадец Оставиха наркодилър зад... Хванаха девет младежи с дрога Засякоха двама пияни и един... Крадци катастрофираха с... Пешеходец пострада в катастрофа Спипаха невръстни крадци Застраховател осъди община... Спипаха наркодилър Осъдиха четирима заради кражби Задържаха близо 12 кубика дърва... 52-годишен пострада в катастрофа Спипаха двама с дрога Младеж нападна полицаи Прибраха 42-годишен за... Задържаха трима заради... Осъдиха двама пияни шофьори и... Оставиха уличен в грабежи зад... 67-годишен се блъсна в дърво Пратиха зад решетките... Шофьор блъсна пешеходка и избяга Хванаха двама с амфети

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.