Каварна с номинация за Годишните награди в туризма

Остават три дни за гласуване

Размер на шрифта: a | a | a 18:51 07 декември 2017
Автор: ДТ
Каварна е една от четирите общини, номинирани в категорията “Община на 2017 г. за морски туризъм” на Годишните награди в туризма. За съжаление малко преди края на срока за гласуване добруджанската крайморска община е на последно място сред номинираните по брой гласове. Номинацията на Каварна е подкрепена от 7 % от гласувалите. 
В категорията “Туристическо събитие” е номинирана инициативата на курортен комплекс “Албена” – “Закуска за шампиони”. Във второто издание тази година гостуваха Йордан Йовчев и Мария Гроздева. 
В категорията “Духът на България” са предложени два добруджански фестивала – “Гозбите на Добруджа” в Силистра и Фестивал на динения маджун, провеждан в силистренското село Смилец. 
Три са предложенията от Добричка област в категорията “Специализиран туризъм” – Петзвезден шахматен мач под небето в курорта “Албена” и голф-комплексите “Лайтхаус” и “Блек си рама”. Петзвездния шампионски шахматен мач под небето бе проведен през юли 2017 г. за пръв път. В него взеха участие световния шампион гросмайстор Веселин Топалов, братята Кубрат и Тервел Пулеви, добричкият шахматен талант Момчил Петков и Деян Самуил Костов. Предложението за събитието в добруджанския курорт засега е на челна позиция в категорията си, като е подкрепено от 45 на сто от гласувалите. 
Община Тутракан е номинирана в категорията “Туристическа дестинация”. Община Алфатар е предложена като място за културно-исторически туризъм. 
В категория “Изборът на българите” са номинирани 7  туристически обекта в Добричка област – Дом-паметник “Йордан Йовков” и Художествената галерия в Добрич, Историческия музей и храм “Св. великомъченик Георги” в Каварна, Двореца и Ботаническата градина в Балчик, нос Калиакра. Изненадващо сред седемте обекта най-много гласове събира храмът в Каварна. За него са гласували 200 посетители на сайта на Годишните награди в туризма.
До изтичането на крайния срок за гласуване остават още 3 дни – до 10 декември. Тази година Министерството на туризма отчита засилен интерес към Годишните награди в туризма както от страна на кандидатите, така и от гласуващите. Най-много кандидатури има в категорията „Туристическо събитие“. Над 30 атрактивни прояви се съревновават за вота на публиката. Над 20 интересни обекта пък се борят за приза в категория „Туристическа атракция/обект“.  Оспорвана е надпреварата и в категорията  „Туристическа дестинация“. Публиката избира фаворит между 12 атрактивни места. Над 10 общини участват в категория „Община на 2017 г. за културно-исторически туризъм“. Крайно любопитни са и предложенията в категория „Иновация“. Над 25 журналистически материала се състезават в Годишните награди.
За реален глас се отчита само едно заявено желание за подкрепа на кандидатура в дадена категория, направено от едно устройство. Всички подадени повторно гласове от същия IP адрес се регистрират като недействителни и не се зачитат. Според общите условия на правилата за участие в наградите Министерството на туризма си запазва правото да премахва фалшиво подадените гласове с цел обективното и правилно класиране на участниците. 
Наградите ще бъдат връчени на победителите  на тържествена церемония на 12 декември 2017 г. в София. ДТ

реклама
реклама
реклама
Дядо Коледа ще акостира днес в... Община Каварна спечели проект... Експозиция представя... Готови са календарите на храм... Продължава предоставянето на... Празничното настроение... Министър Димов и кметът на... В Каварна се откриха... Световно известната пианистка... В Каварна обсъждат план за... Новият председател на Районния... Среща със Стефан Жечев и... Веселина Узунова – Панчева... Kаварна изпрати абитуриентите... Галина Дурмушлийска и Графа ще... Млади огнеборци ще премерят... Дарителска кампания за книги... Състезание „Бързи, Смели,... Студенти от Икономически... Кметът на Каварна поздрави... Пъстри Лазаровден и Цветница в... Първа награда взе ансамбъл... ИАРА и рибари от областта... Живопис и стихове представя в... Живопис и стихове представя в... Дете стана дарител на ОДК -... Естрадната звезда Георги... Общоградско тържество събра... Каварненската галерия гостува... Продължава изпълнението на...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.