Готови са календарите на храм „Св. вмчк Георги“ в Каварна

Размер на шрифта: a | a | a 18:39 12 декември 2017
Автор: ДТ
За осма поредна година се отпечата традиционният вече художествен календар с изглед на храм „Св. вмчк Георги“ в Каварна. Тази година авторите са избрали нов подход. Фотосът на стенния календар пренася зрителя от началото на 20 век в съвремието. Старата снимка е особено ценна, защото освен образа на храма, е съхранила и два други – тези на отец Иван Урумов и на църковния псалт Кръстьо Лазаров. Фотографията е дар от каварненката Надя Георгиева, за което авторите на календара й изказват сърдечната си благодарност. 
Отпечатани са и джобни календарчета, които са украсени с творби на двама млади автори – Таня Димитрова и Яни Атанасов. Таня е завършила Професионалната гимназия по приложни изкуства в Смолян, а след това и специалността „Изобразително изкуство“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Наскоро почитателите на нейното творчество получиха възможност да се насладят на творбите й в рамките на изложбата „Част от мен“, заразяваща със своята искреност и жизнерадост. За Яни рисуването е хоби, което умело се съчетава със следването в Университета за национално и световно стопанство в София. Дизайнер на стенния календар е талантливата Глория Ангелова. Глория неведнъж е участвала в инициативи за визуализацията на храм „Св. вмчк Георги“ и е допринесла за представянето на неговата автентичност и самобитна атмосфера. Малките календарчета са дело на чуждестранен екип от KloshArt . 
Календарите са отпечатани в лимитирана серия и се разпространяват безплатно. Чрез тях се продължават усилията на автора на идеята – Атанас Димитров – АтаДим, за съхранение и възраждане на духовните ценности и културно-историческото наследство на родната му Каварна. 
реклама
реклама
реклама
Дядо Коледа ще акостира днес в... Община Каварна спечели проект... Експозиция представя... Каварна с номинация за... Продължава предоставянето на... Празничното настроение... Министър Димов и кметът на... В Каварна се откриха... Световно известната пианистка... В Каварна обсъждат план за... Новият председател на Районния... Среща със Стефан Жечев и... Веселина Узунова – Панчева... Kаварна изпрати абитуриентите... Галина Дурмушлийска и Графа ще... Млади огнеборци ще премерят... Дарителска кампания за книги... Състезание „Бързи, Смели,... Студенти от Икономически... Кметът на Каварна поздрави... Пъстри Лазаровден и Цветница в... Първа награда взе ансамбъл... ИАРА и рибари от областта... Живопис и стихове представя в... Живопис и стихове представя в... Дете стана дарител на ОДК -... Естрадната звезда Георги... Общоградско тържество събра... Каварненската галерия гостува... Продължава изпълнението на...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.