Готови са календарите на храм „Св. вмчк Георги“ в Каварна

Размер на шрифта: a | a | a 18:39 12 декември 2017
Автор: ДТ
За осма поредна година се отпечата традиционният вече художествен календар с изглед на храм „Св. вмчк Георги“ в Каварна. Тази година авторите са избрали нов подход. Фотосът на стенния календар пренася зрителя от началото на 20 век в съвремието. Старата снимка е особено ценна, защото освен образа на храма, е съхранила и два други – тези на отец Иван Урумов и на църковния псалт Кръстьо Лазаров. Фотографията е дар от каварненката Надя Георгиева, за което авторите на календара й изказват сърдечната си благодарност. 
Отпечатани са и джобни календарчета, които са украсени с творби на двама млади автори – Таня Димитрова и Яни Атанасов. Таня е завършила Професионалната гимназия по приложни изкуства в Смолян, а след това и специалността „Изобразително изкуство“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Наскоро почитателите на нейното творчество получиха възможност да се насладят на творбите й в рамките на изложбата „Част от мен“, заразяваща със своята искреност и жизнерадост. За Яни рисуването е хоби, което умело се съчетава със следването в Университета за национално и световно стопанство в София. Дизайнер на стенния календар е талантливата Глория Ангелова. Глория неведнъж е участвала в инициативи за визуализацията на храм „Св. вмчк Георги“ и е допринесла за представянето на неговата автентичност и самобитна атмосфера. Малките календарчета са дело на чуждестранен екип от KloshArt . 
Календарите са отпечатани в лимитирана серия и се разпространяват безплатно. Чрез тях се продължават усилията на автора на идеята – Атанас Димитров – АтаДим, за съхранение и възраждане на духовните ценности и културно-историческото наследство на родната му Каварна. 
реклама
реклама
реклама
Разследват съмнително падане... Приключенска Фото-Академия... Празникът на пъпеша в... „Баш майсторът” гостува в... Изложба на руската художничка... 140 деца са част от Плувно лято... Каварна и Шабла ни канят на... С 4,2 млн. лв. подменят... Областният управител съди... Министър Ангелкова:... Наградиха най-добрите на Феста... Община Каварна кани на Джулай... Изложба на графика и скулптура... Книга на Мая Вапцарова и... Aкад. Георги Марков представи... Любители театрали се изявяват... В Каварна почетоха загиналите... Каварна събира за 21- ви път... Общоградско поклонение в... Малолетни рецидивисти... С наградите „24 май” отличиха... Награди „24 май” за педагози и... 90 години от създаването си... Три армии от Втората световна... Три армии от Втората световна... Три армии от Втората световна... Местните в Каварна си върнаха... Съборът „С България в... Kаварненци спечелиха... Кметът на Каварна се срещна с...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.