На 17 декември

С местен референдум жителите на община Ген. Тошево ще решат за добива на газ

Размер на шрифта: a | a | a 18:34 01 ноември 2017
Автор: ДТ
С пълно единодушие присъствалите на вчерашната сесия на местния парламент на Генерал Тошево 15 общински съветници гласуваха за произвеждането на местен референдум на територията на цялата община по въпроса за добива на газ. За дата на допитването бе определена 17 декември. Докладната записка бе внесена от кмета на общината Валентин Димитров. Основен мотив за внасяне на записката е голямата значимост на обсъждания проблем за населението и евентуалните негативни последици върху природните дадености, околната среда и здравето на хората.
Въпросът, който ще бъде отпечатан в бюлетините, е: „ПРОТИВ ли сте община Генерал Тошево чрез Общинския съвет или кмета на общината да одобрява устройствени планове, определящи територии за проучване, добив, преработка на следните подземни богатства – нефт, природен газ, твърди горива, минни отпадъци?” Референдумът се провежда във връзка с ивнестиционното предложение на „Русгеоком” за добив на природен на около четвърт от територията на общината.
Общинските съветници възложиха на кмета още да проведе информационна кампания, според изискванията на Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление. Бяха гласувани и средства за организирането и провеждането на референдума – 35 000 лева от резерва на общинския бюджет.„След провеждането на местен референдум, позицията на гражданите на община Ген. Тошево ще има друга тежест” – каза кметът Валентин Димитров.

реклама
реклама
реклама
За първи път фестивал на... Гласувайте на референдума да... Проект „Заедно можем да... Над 3700 тона отпадъци събрани в... Център за обществена подкрепа... Литературен конкурс „Земя на... Писателят Георги Балабанов с... В Генералтошевско подпомагат... Започна раздаването на... Пореден успех за учениците от... В Ген. Тошево почетоха паметта... Почистват общинската пътна... Община Ген. Тошево почерпи... Наситен с културни събития май... Приемат заявки за участие в... Обучават персонала на детски... Книга с народни песни бе... Над 30 състава и повече от 40... Деца стават лесовъди за ден В деня на шегата играят... Продължават консултациите за... 101 монумента включва... До 24 март се приемат творби за... Организацията за изборите... Китайски инвеститори посетиха... Кметът на Ген. Тошево с приемна... Поредни присъди за нелегално... Ще избират най-доброто домашно... Панорамен асансьор улеснява... Няма проблем с проектите за...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.