Разработват стратегия на черноморските общности

Размер на шрифта: a | a | a 18:29 11 юни 2018
Автор: ДТ
На семинара "Интелигентно развитие и сътрудничество на трансграничните черноморски общности", проведен в края на миналата седмицата в Балчик, в рамките на проект „Мрежа за интелигентно сътрудничество на черноморските общности в трансграничния регион“, изпълняван от общините Балчик и Наводари, Румъния, участваваха.общините Каварна и Шабла, неправителствени организации и сдружения от Констанца, Наводари, Мангалия и Ефория и др.
"Прекият контакт между представителите на отделните общини е възможност за бъдещо партниране и съвместни действия, така че още по-добре да бъдат стимулирани малките общини от двете области, да развиват своите идеи в името на по-доброто бъдеще на региона" – каза зам.-областният управител Красимр Николов. Координаторът на проекта Божанка Добрева обърна внимание, че всяка община има своите приоритети, но задача на участниците във форума е в проектите за развитие да се мисли в рамките на шестте общини от трансграничния регион. "Една от основните дейности в рамките на проекта е разработването на съвместна стратегия за териториално развитие на Черноморските общности. Целта на тази стратегия е да бъде едно полезно допълнение към местните документи за стратегическо планиране и развитие. Целта е тя да идентифицира тези сфери, в които можем да се кооперираме и използвайки модела на добрите европейски практики за съвместно териториално развитие, нашият район да стане по-привлекателен за инвестиции и по-добро вясто за живеен." – каза Добрева. 
Вече месец в община Балчик работи софтуер за нуждите на дирекция "Местни данъци и такси". Предстои да бъде закупена и офис техника, заложена в проекта. Домакин на следващите два семинара ще бъде румънската община Наводари.

реклама
реклама
реклама
Унищожават 32 000 заразени с... Фестивалът на гърнетата в... Наградиха най-добрите на Феста... Подпомогнаха растежа на 240 дка... Община Каварна кани на Джулай... Съдии от България и Македония... Изложба на графика и скулптура... Три дни ловят в морето риба за... Прекратиха процедурата за... Собственик на засегната от... Книга на Мая Вапцарова и... Изследваха морската вода и... Aкад. Георги Марков представи... Откри се лятна академия... Магистрати от Литва посетиха... В Ген. Тошево се поклониха пред... Добри практики в публичното... Джеймс Бонд открива 18-ата Модна... Фестивалът на цацата в Кранево... Любители театрали се изявяват... В Каварна почетоха загиналите... Каварна събира за 21- ви път... Пъстър и усмихнат 1 юни в Ген.... Забавления и игри за децата на 1... Генерал Тошево ще си... Общоградско поклонение в... Пано с кан Тервел краси... Депутатът Йордан Йорданов... Отбелязаха 150-годишнина на... Розариумът в Албена впечатлява...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.