Разработват стратегия на черноморските общности

Размер на шрифта: a | a | a 18:29 11 юни 2018
Автор: ДТ
На семинара "Интелигентно развитие и сътрудничество на трансграничните черноморски общности", проведен в края на миналата седмицата в Балчик, в рамките на проект „Мрежа за интелигентно сътрудничество на черноморските общности в трансграничния регион“, изпълняван от общините Балчик и Наводари, Румъния, участваваха.общините Каварна и Шабла, неправителствени организации и сдружения от Констанца, Наводари, Мангалия и Ефория и др.
"Прекият контакт между представителите на отделните общини е възможност за бъдещо партниране и съвместни действия, така че още по-добре да бъдат стимулирани малките общини от двете области, да развиват своите идеи в името на по-доброто бъдеще на региона" – каза зам.-областният управител Красимр Николов. Координаторът на проекта Божанка Добрева обърна внимание, че всяка община има своите приоритети, но задача на участниците във форума е в проектите за развитие да се мисли в рамките на шестте общини от трансграничния регион. "Една от основните дейности в рамките на проекта е разработването на съвместна стратегия за териториално развитие на Черноморските общности. Целта на тази стратегия е да бъде едно полезно допълнение към местните документи за стратегическо планиране и развитие. Целта е тя да идентифицира тези сфери, в които можем да се кооперираме и използвайки модела на добрите европейски практики за съвместно териториално развитие, нашият район да стане по-привлекателен за инвестиции и по-добро вясто за живеен." – каза Добрева. 
Вече месец в община Балчик работи софтуер за нуждите на дирекция "Местни данъци и такси". Предстои да бъде закупена и офис техника, заложена в проекта. Домакин на следващите два семинара ще бъде румънската община Наводари.

реклама
реклама
реклама
Музика, стихове и театър на... „Флейтови импресии” за... Популярни комици гостуват със... Официално валидираха... Сдружение „Еко Добруджа“... Предоставят на концесия плаж... Предстои концерт с флейта и... Етно концерт изнася наварска... Латино фиеста с Алфредо Торес... Латино фиеста с Алфредо Торес... Официално валидиране на... Над 3 кг. трюфели конфискуваха... Изложба “Старите майстори”... В село Спасово скърбят за... Разходка с Мерцедес - Бенц от 1966... Изложбата „Пътища на лятото“... Стотици слушаха хитове на „БГ... Три деца изчезнаха в морето... С изложба стартираха Дни на... Около 1000 са ловците с валидни... Венци и цветя пред паметника на... За втори път в Каварна се... В ДЛС „Тервел” подпомагат... Ще ремонтират пътя Тервел -... 16 000 ловци чакат откриването на... Музиката на легендарният Франк... Госпожа „Стихийно бедствие”... Дни на италианската култура... Доказа се - глиганът край Шабла... Каварна отдава почит на...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.