Откриха несъответствия в имотните декларации на шестима добруджанци, заемащи отговорни постове

Размер на шрифта: a | a | a 18:58 14 декември 2017
Автор: ДТ
Сметната палата излезе със заключение за несъответствие в имотните декларации за 2017 г. на шестима добруджанци, заемащи отговорни длъжности. 
Най-много са несъответствията при народния представител Йордан Апостолов Апостолов. Той има бизнес и живее в Добричка област, но влезе в парламента от друг избирателен район. Йордан Апостолов не е декларирал притежавани от него нива с площ 1 дка и 625 кв.м. лозе в с. Девенци, община Червен бряг. Депутатът не е вписал в имотната си декларация отстъпено право на строеж на сграда за съхранение на селскостопанска продукция, ведно с площ за обитаване до 1 600 кв.м. и зърнохранилище с площ от 1780,50 кв.м., административна сграда с площ от 79,20 кв.м. и автокантар с площ от 82,80 кв.м. върху поземлен имот - стопански двор с площ от 10,200 дка в  добричкото село Славеево. Не е декларирано и право на строеж за построяване на люпилня за птици и изграждане на възобновяеми енергийни източници със застроена площ от 2 000 кв.м. върху стопански двор с площ от 3 959 кв.м. в с. Стефаново, община Добричка, както и солидарно задължение по банков кредит в размер на 1 400 000 лв., в полза на юридическо лице, обезпечен с договорна ипотека върху нива с площ от 891,340 дка в с. Славеево, също за себе си и съпругата ипотекарни и солидарни задължения по револвираща кредитна линия. 
Заместник-кметът на община Добричка Дико Иванов Иванов не е декларирал за себе си и съпругата дадено обезпечение - договорна ипотека в размер на  18 472 лв. върху две ниви с обща площ от 33,500 дка в с. Владимирово, община Добричка. 
Кметът на Шабла Мариян Александров Жечев не е вписал в имотната си декларация придобит от съпругата му лек автомобил “Ситроен”. 
В подаденото уведомление до Сметната палата председателят на Общинския съвет в Каварна Красимир Атанасов Кръстев не е декларирал доходи от правоотношения по договори за управление и контрол, включително с членовете на управителни и контролни органи на предприятия в размер на 2 177 лв., както и доходи от наем или друго възмездно предоставяне за ползване на права или имущество в размер на 4 752 лв.
Йорданка Иванова Стоева – председател на Общински съвет – Шабла не е вписала в подаденото от нея уведомление доходи от стопанска дейност като едноличен търговец в размер на 9 338 лв.
Доскорошният председателят на местния парламент в Генерал Тошево Стелиян Иванов Стоянов не е декларирал притежаван офис и клуб - кафе с обща застроена площ от 293,93 кв.м. в гр. Генерал Тошево. ДТ


реклама
реклама
реклама
Стартират консултации по... Решението за добив на газ – на... Лошото време затвори училища и... Изложба “От киноцентъра до... Устройствения план на Шабла... Експозиция представя Двореца... Започна събирането на местни... Община Крушари ще вложи над 1,4... Оставиха в ареста спипан с над... Земеделските стопани не трябва... Дядо Коледа ще акостира днес в... Коледен базар отваря врати в... Кулинарна изложба с благородна... Община Каварна спечели проект... ГЕРБ осигурява 1,5 млн. лева за... Залесяват 39 дка полезащитни... Размера на такса смет за 2018-а ще... Установиха замърсяване в... Експозиция представя... Грейна в светлини и коледната... Готови са календарите на храм... НАП запечатва рибен магазин в... Каварна с номинация за... Обновиха Клубът на пенсионера... Продължава предоставянето на... Почистват и облагородяват... Празничното настроение... Разпространяват фалшиви... Предстоят информационни срещи... Дядо Коледа ще пристигне в...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.