Откриха несъответствия в имотните декларации на шестима добруджанци, заемащи отговорни постове

Размер на шрифта: a | a | a 18:58 14 декември 2017
Автор: ДТ
Сметната палата излезе със заключение за несъответствие в имотните декларации за 2017 г. на шестима добруджанци, заемащи отговорни длъжности. 
Най-много са несъответствията при народния представител Йордан Апостолов Апостолов. Той има бизнес и живее в Добричка област, но влезе в парламента от друг избирателен район. Йордан Апостолов не е декларирал притежавани от него нива с площ 1 дка и 625 кв.м. лозе в с. Девенци, община Червен бряг. Депутатът не е вписал в имотната си декларация отстъпено право на строеж на сграда за съхранение на селскостопанска продукция, ведно с площ за обитаване до 1 600 кв.м. и зърнохранилище с площ от 1780,50 кв.м., административна сграда с площ от 79,20 кв.м. и автокантар с площ от 82,80 кв.м. върху поземлен имот - стопански двор с площ от 10,200 дка в  добричкото село Славеево. Не е декларирано и право на строеж за построяване на люпилня за птици и изграждане на възобновяеми енергийни източници със застроена площ от 2 000 кв.м. върху стопански двор с площ от 3 959 кв.м. в с. Стефаново, община Добричка, както и солидарно задължение по банков кредит в размер на 1 400 000 лв., в полза на юридическо лице, обезпечен с договорна ипотека върху нива с площ от 891,340 дка в с. Славеево, също за себе си и съпругата ипотекарни и солидарни задължения по револвираща кредитна линия. 
Заместник-кметът на община Добричка Дико Иванов Иванов не е декларирал за себе си и съпругата дадено обезпечение - договорна ипотека в размер на  18 472 лв. върху две ниви с обща площ от 33,500 дка в с. Владимирово, община Добричка. 
Кметът на Шабла Мариян Александров Жечев не е вписал в имотната си декларация придобит от съпругата му лек автомобил “Ситроен”. 
В подаденото уведомление до Сметната палата председателят на Общинския съвет в Каварна Красимир Атанасов Кръстев не е декларирал доходи от правоотношения по договори за управление и контрол, включително с членовете на управителни и контролни органи на предприятия в размер на 2 177 лв., както и доходи от наем или друго възмездно предоставяне за ползване на права или имущество в размер на 4 752 лв.
Йорданка Иванова Стоева – председател на Общински съвет – Шабла не е вписала в подаденото от нея уведомление доходи от стопанска дейност като едноличен търговец в размер на 9 338 лв.
Доскорошният председателят на местния парламент в Генерал Тошево Стелиян Иванов Стоянов не е декларирал притежаван офис и клуб - кафе с обща застроена площ от 293,93 кв.м. в гр. Генерал Тошево. ДТ


реклама
реклама
реклама
Бойка Велкова и Ивайло... Недостигат спасители на... 1 198 проверки извършиха... Започнаха забавленията за... С параклис се сдобиха в Росица Диамант от ЮАР и рубин от Русия... Гран при и още 10 награди за... Разследват съмнително падане... С 25% по-малко ще е прибраната... Галина Александрова гостува в... Приключенска Фото-Академия... Музеят “Земята и хората”... Закриват Районната... Електропастир ще ни пази от... Канят децата на фестивал... Дни на класиката започват на 21... Мюзикълът „Зоро” представят... Международна изложба на... Шабленец загина при пожар Празникът на пъпеша в... „Баш майсторът” гостува в... Изложба във Варна припомня... Изложба на руската художничка... Зам.-министър Добрев се срещна... Ще валидират юбилейна пощенска... Приемат заявки за участие в... 140 деца са част от Плувно лято... Очакват с 10-15 процента по-нисък... Данъчните засилиха контрола по... Два са горските пожари в...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.