Новият аквапарк в комплекс “Топола Скайс”

Нови атракции привличат повече туристи в Каварненско

Размер на шрифта: a | a | a 18:28 26 юли 2018
Автор: ДТ
С близо две хиляди места за настаняване е увеличена легловата база в община Каварна за сезон Лято 2018. В момента на територията на общината има 3 945 легла, съобщи на пресконференция по повод началото на туристическия сезон и новите туристически атракции в община Каварна кмета на града Нина Ставрева. По време на пресконференцията, в която участваха и представители на туристическия бранш, бе представен най-новия атракцион за туристи в община Каварна, намиращ се в комплекс „Топола Скайс“ – аквапарк и екшън парк. Те са част от разширението на комплекса, което включва и съществено увеличение на легловата база, като в цялост представлява инвестиция от 16 млн. лв., отбеляза управителят и собственик на комплекса инж. Валентин Вълев. Той благодари на кмета Ставрева за добрия бизнес климат и нормално отношение към туристическия бранш от страна на общината, с помощта на които инвестицията е била реализирана в планираните срокове. От своя страна кмета Ставрева пожела успех и изрази увереност, че с новите атракции община Каварна ще стане още по-атрактивна за туристите.
От 2015 година до сега в община Каварна се отбелязва ежегоден ръст на туристи. Близо 15 хил. туристи са били регистрирани в местата за настаняване в общината до края на юни тази година. С 13 хил. лв. са увеличени приходите от туристическия данък за юни 2018 спрямо юни 2017 г. Всички хотелски бази в момента имат направени резервации включително за септември. Най-многобройни са туристите от Румъния, съществен ръст бележат гостите от Чехия, Словакия и Полша. 
Най-посещаваният туристически обект в региона е Нос Калиакра, любими на туристите са още археологическият резерват Яйлата, фермата за охлюви в Българево, нос Чиракман в Каварна, музеят на водката, център Онгъла.
реклама
реклама
реклама
Официално валидиране на... Над 3 кг. трюфели конфискуваха... Изложба “Старите майстори”... В село Спасово скърбят за... Разходка с Мерцедес - Бенц от 1966... Изложбата „Пътища на лятото“... Стотици слушаха хитове на „БГ... Три деца изчезнаха в морето... С изложба стартираха Дни на... Около 1000 са ловците с валидни... Венци и цветя пред паметника на... За втори път в Каварна се... В ДЛС „Тервел” подпомагат... Ще ремонтират пътя Тервел -... 16 000 ловци чакат откриването на... Музиката на легендарният Франк... Госпожа „Стихийно бедствие”... Дни на италианската култура... Доказа се - глиганът край Шабла... Каварна отдава почит на... Общинският съвет „премести”... Героника Станчева стана „Мис... Подобряват улична мрежа в... Изложба базар с творби на... Две подмерки от селската... Превръщат острова на езерото... Провериха готовността на... Над 12 500 проверки са извършили... Повече руски туристи посрещат... Над 3,6 милиона са чуждите...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.