ГЕРБ осигурява 1,5 млн. лева за нова канализация и водопровод в с. Оброчище

Размер на шрифта: a | a | a 19:03 14 декември 2017
Автор: ДТ
Проект за канализация и водоснабдяване на стойност близо 1,5 млн. лева ще се реализира в c. Оброчище, Балчишко. Това съобщиха на среща с жителите на селото народните представители от ПП ГЕРБ Даниела Димитрова и вицеадмирал Пламен Манушев. В нея участваха също общинският председателят и председател на Общинския съвет в Балчик Илиян Станоев и кметът на Оброчище Данаил Караджов, издигнат от ГЕРБ.
Проектът е одобрен от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/ и предстои да бъде финансиран. Той предвижда изграждане на канализация и водопровод по улиците „Средна гора”, „Черно море” и „Ропотамо”. Включва реконструкция на улични водопроводи и изграждане на нови сградни водопроводни отклонения към съответните имоти. Общата дължина на предвидения за реконструкция водопровод е 946,50 м., а на проектираната смесена канализация - 1 040,00 м. Касае двете най-големи улици в селото, където живеят около 300 души. Там се намират и три от блоковете – два от тях с по 30 апартамента и един - с 16. Общата стойност на проекта е 1 499 375,94 лв.
Жителите на Оброчище споделиха желанието си да се осигури автобусна връзка с Варна. Настояха по-скоро да бъде ремонтиран пътят Добрич-Албена, по който пътуват две трети от работещите в курорта Албена. Има уверение от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, че пътят приоритетно ще бъде включен в програмата за ремонт още през следващата година, увери вицеадмирал Пламен Манушев, който е и областен координатор на ПП ГЕРБ.

реклама
реклама
реклама
Стартират консултации по... Решението за добив на газ – на... Лошото време затвори училища и... Изложба “От киноцентъра до... Устройствения план на Шабла... Експозиция представя Двореца... Започна събирането на местни... Община Крушари ще вложи над 1,4... Оставиха в ареста спипан с над... Земеделските стопани не трябва... Дядо Коледа ще акостира днес в... Коледен базар отваря врати в... Кулинарна изложба с благородна... Община Каварна спечели проект... Залесяват 39 дка полезащитни... Размера на такса смет за 2018-а ще... Откриха несъответствия в... Установиха замърсяване в... Експозиция представя... Грейна в светлини и коледната... Готови са календарите на храм... НАП запечатва рибен магазин в... Каварна с номинация за... Обновиха Клубът на пенсионера... Продължава предоставянето на... Почистват и облагородяват... Празничното настроение... Разпространяват фалшиви... Предстоят информационни срещи... Дядо Коледа ще пристигне в...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.