Над 200 000 лв. инвестира добричката болница за перфектни условия на родилки и новородени

Размер на шрифта: a | a | a 19:44 26 септември 2013
Автор: Пламен Николов
Две напълно обновени отделения в добричката Многопрофилна болница за активно лечение бяха открити официално вчера. Изцяло ремонтирани са Акушеро-гинекологично отделение – Родилен сектор и отделение “Новородени”. Болничните звена вече предлагат перфектни условия за новородените и техните майки. За реконструкцията са инвестирани 207 000 лв. 160 000 лв. от тях са предоставени от Министерство на здравеопазването. 47 000 лв. е собственият финансов принос на областната болница.
Това е първият етап от мащабната инвестиционна програма на болницата, в която смятаме да вложим над 700 000 лв., обяви изпълнителният директор на здравното заведение д-р Мариян Ананиев. Той добави, че не случайно обновлението стартира от тези две отделения, защото майчиното и детското здравеопазване е приоритет в държавната здравна политика. Д-р Ананиев съобщи още, че реализацията на втория етап в инвестиционната програма на болницата ще започне след около месец и половина. Шефът на областната болница посочи, че инвестиционните планове са надхвърлили предварително заложените и очаквани параметри.
Освен за ремонт и пълно преобразяване на отделенията са заделени средства и за закупуване на модерна апаратура в двете отделения. Доставени са цифрова ултразвукова система и два кувьоза за недоносените новородени.
Кметът на Добрич Детелина Николова приветства усилията на болничното ръководство за обновление на звената в лечебното заведение и подобряване на битовите условия за пациентите. През областната болница годишно минават над 18 000 болни.
Обновените отделения бяха осветени от свещеник-иконом Стоян Иванов, който подари икона на св. Иван Рилски с пожелание светецът да закриля работещите в болницата, новородените и родилките.
В Хирургическия корпус на добричката болница вчера бе открита и паметна плоча на д-р Андре Гредел – създател и дългогодишен ръководител на междуболничното партньорство Добрич – Шафхаузен, благодарение на което областният стационар доби съвременен вид. Швейцарските партньори осигуриха съвременна апаратура за болницата в Добрич, обучиха лекари от всичките й звена. Д-р Гредел, който е и почетен гражданин на Добрич ни напусна на 28 август 2010 г.
На откриването на двете обновени отделения и паметната плоча присъства и новият почетен гражданин на Добрич Барбара Геринг.

реклама
реклама
реклама
Работни ателиета за пролетта... Гости от четири държави се... Етно работилници организираха... Обновиха детската изложба в... Ботаническа градина по метода... Деня на думата “Благодаря”... Подаръци от Германия получиха... Комбинирано съоръжение за игра... Момиче с увреждане получи... Празникът Благовещение... Третокласници посетиха... ЦДГ “Пчеличка” се включи в... Доброволци даряват дамите в... Рисунки “С много любов за... Учениците от СОУ “Димитър... Деца редят кулинарна изложба... Стартират номинациите за... Български и чуждестранни... Проекти на стойност до 50 000 лв.... Млади хора за инициативата... Американската Кулинарна... Обявяват конкурс за дигитална... Кметът Детелина Николова ще... Млади таланти от Школата по... Шеф Одри Ойсен гостува в... Малки художници рисуваха с... Вино и любовни емоции очароват... Дипломатът Иван Станчов посети... Организират младежко шоу... 580 “спасени” орхидеи...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.