Великите в народната песен се събират в Добрич заради Калинка Вълчева

Размер на шрифта: a | a | a 19:12 09 ноември 2017
Автор: ДТ
Народната певица Калинка Вълчева ще излезе на сцените в Добрич и Тервел с големи концерти. Почетната гражданка на Тервел, която е родена в местното село Сърнец, ще отбележи 75-ия си рожден ден и 55 години творчески път. Концерът в Добрич  е тази вечер от 18,30 часа в  драматичния театър „Йордан Йовков” 
В концерта участие ще вземат още Калинка Згурова, Янка Рупкина, Валя Балканска и Петър Янев, Тодор и Донка Кожухарови, Димитър Аргиров, Георги Костов, Никола Веселинов, фолклористите Борислав Геронтиев и Тошко Тодоров, професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа” с главен художествен ръководител Стоян Господинов и детският фолкоклорен танцов ансамбъл „Калинка Вълчева” – Тервел.  На следващия ден е концертът в читалището в Тервел.
Дълги години Калинка Вълчева е солистка на Ансамбъла на народни песни на Българското  национално радио, има записани на 150 добруджански песни за фонда на радиото.. Тя популяризира българския фолклор и като солистка на "Мистерията на българските гласове"."Добруджо, мила Добруджо","Мило ми е, мамо","Добра си жътва жънеше" са емблематични песни от репертоара на певицата.
Не смята да се отказва от пеенето, въпреки че е постигнала почти всичко в народната музика.

реклама
реклама
реклама
830 лв. е средната брутна заплата... 246 000 лева са очакваните... Болницата в Добрич остана без... Редят ретроспективна изложба... 12 сватби вдигат в Добрич на... Зам.-министър Атанас Добрев... Започна монтажа на новия... Общинският съвет на Ген.Тошево... Местни таланти участваха във... Приключи обучение на учители... Фотографска изложба на Мариета... Поскъпване на брашното вдигна... Паметна плоча на загиналите от... Стоянка Мутафова: Очаквам с... 837 са осъдените, с влезли в сила... Концерти в Добрич и Балчик за 70... Изтича срокът за прием на... В Добрич се отбеляза... Фотографска изложба на Мариета... Бизнесът в областта - активен в... Добрич се задъхва от пешеходни... Стоянка Мутафова идва в Добрич... Орлин Горанов и Мариан Бачев в... Джаз концерт поднася трио в... Три кражби за три дни Задържаха младежи за денонощие... Ще обсъждат отчета за бюджет... Обновяват пътната маркировка в... Добруджанска пшеница се изнася... До края на август - безплатно...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.