В Добрич реформаторската общност за демокрация е в ход

Размер на шрифта: a | a | a 19:10 12 ноември 2017
Автор: ДТ
„Срам ме е, че България ще влезе в председателството на Съвета на 
ЕС. И ГЕРБ, и БСП имат дял в запазването на корупционния модел и вотът на недоверие може да бъде насочен към всички тях.
Крайно време е да се появи трета политическа сила, освен ГЕРБ,ДПС,БСП, която да реши да проблема с корупцията, чрез която всяка година изтичат между 7 и 18 млрд. евро”, каза в Добрич председателят на „Движение България на гражданите” /ДБГ/ Димитър Делчев. „В Добрич са готови са поемат инициативата реформаторски общности за демокрация и това  ме кара да съм удовлетворен. Всъщност за първи път  реформаторската общност в България, дясното в страната ще се опита да се обедини отдолу нагоре. За първи път ние оставаме нещата изцяло на местно ниво. На първо място това ще са общи инициативи.  Докато дойдат местните избори, тези реформаторски общности трябва да са спечелили достатъчно доверието на хората, че да спечелят изборите и да управляват  по различен начин. Сега от гейт на гейт, ГЕРБ направиха така, че да съберат хората на един единствен гейт – 
Терминал 2 и този начин на управление трябва да бъде спрян” - заяви Делчев. Той каза още, че прави обиколка в страната, за да разяснява инициативата. „Реформаторските общности за демокрация не са поредният вождистки проект, който има за цел за овладее по някакъв начин дясното и ходи да преговаря с Борисов за едно или за друго. Да, трябва време. Партиите по места го възприемат и го възприемат добре” – обяви Делчев.
„Това е може би дългоочакваното решение, което структурите по места търсиха. Те търсиха начин да се обединят по различен начин. Важно е, че нещата тръгват отдолу нагоре, а не както досега – отгоре надолу. В Дорич ние казваме, че сме отворени към други партии, НПО-та, организации, като разчитаме на тяхната иницативност за постигане на общите цели. Имаме мотивация да разговаряме с различни партии в един период напред, когато дебатът трябва да стане общ. Досега сме виждали всякакви опити за инженерно събиране или разделяне в софийските централи, докато хората по места работим успешно заедно за постигане на резултати” – каза кметът на Добрич Йордан Йорданов, областен координатор на ДБГ. 
В пресконференцията участваха общинските съветници от Реформаторски блок в Добрич Нивелин Радичков, Михаел Игнатов, Георги Друмев, д-р Явор Милушев и Силвия Колева, член на Националния съвет на ДБГ, както и председателят на Съвета за местни политики към ДБГ Даниела Русева.
Нивелин Радичков обяви, че в Добрич вече са се провели неформални срещи между представители на различни демократични партии. „В последните 2 години Добрич се развива по-добре и това се забелязва и на национално ниво, а екипът на кмета успява да реализира поставените цели, доказателство за това е и фактът, че финансовите корекции за действията на предишното управление на ГЕРБ са само 2%, а не 100 %,” - каза още Делчев.

реклама
реклама
реклама
Майстори в стрелбата с... Областният управител... Изграждат нова битова... Данъчните продават на търг... Обявиха втори областен конкурс... Избраха добричките делегати за... Обучаваха специалисти за борба... Читалище “Български искрици”... Деца от Клуб „Ценности и... Започват Славейковите празници Чрез проект подкрепят... Нова глоба от 100 000 лв. е... Великите в народната песен се... Космически кабинет отвори... Община Добрич обявява конкурс... Благотворителна кампания... Общинските съветници от ГЕРБ –... Младежи от ГЕРБ – Добрич... Туристически инспекторат ще... Ще почистват дерето на река... Йордан Йорданов: Новият закон... Очаква се старта на делото за... Продължава есенната... Добрич отбелязва тържествено... Съветниците отказаха да... Местният парламент на Добрич... Средната полезна площ на едно... Представят „Времето на... Преглеждат безплатно за... Образователна програма за...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.