След 10 дни намериха 14-годишния Илия в Добрич

Размер на шрифта: a | a | a 17:37 07 август 2018
Автор: ДТ
14-годишният Илия А, който е настанен в Центъра за настаняване от семеен тип  в Добрич  и беше в неизвестност от  повече от 10 дни, е намерен от органите на реда, съобщиха  Областната дирекция на МВР-Добрич. Момчето е открито в неделя  вечерта в Добрич. Как и къде – от полицията не отговарят. „Срещу него няма извършено престъпление. Признало си е , че е водило скитнически живот. Спяло под тераси, в нещо като палатка. Илия знаел, че е търсен, но самият той не искал да бъде открит” – казва говорителят на полицията Стоян Стоянов..
Момчето е върнато в Центъра. Очаква се  да посети Първо РУ на МВР с възпитател, за да даде показания Възпитателят към центъра Деян Костадинов днес по обяд не пожела са каже,дали в момента Илия е в дома или не.
Заради множеството бягства от дома и скитничество отдел „Закрила на детето” в София го извежда от дома му заедно с брат му близнак и ги настанява възможно най-далеч - припомни още веднъж зам.-кметът д-р Емилия Баева. И посочи, че по закон близнаците не може да бъдат разделяни, въпреки че другото дете не създава проблеми.
Зам.-кметът каза още , че родителите на момчетата пожелали да ги вземат в дома си в София през лятната ваканция, но от отдел „Закрила на детето” в столицата не разрешили, включително и за близнака.  „Ние няма как да държим децата затворени, тъй като Центровете за настаняване от семеен тип са със свободен режим”, посочи д-р Баева. Тя каза, че с директора на дирекция „Социално подпомагане” в Добрич Магдалена Миткова ще осъществят връзка с отдел „Закрила на детето” в София, за да потърсят решение на проблема предвид честите напускания от Илия на  дома.
14-годишният напуска центъра на 28 юли вечерта. След като не се прибира до 22 ч. , когато е вечерният час,  е подаден сигнал в Първо РУ на МВР-Добрич, и е обявен за издирване.

реклама
реклама
реклама
Фотографска изложба на Мариета... Поскъпване на брашното вдигна... Паметна плоча на загиналите от... Стоянка Мутафова: Очаквам с... 837 са осъдените, с влезли в сила... Концерти в Добрич и Балчик за 70... Изтича срокът за прием на... В Добрич се отбеляза... Фотографска изложба на Мариета... Бизнесът в областта - активен в... Добрич се задъхва от пешеходни... Стоянка Мутафова идва в Добрич... Орлин Горанов и Мариан Бачев в... Джаз концерт поднася трио в... Три кражби за три дни Задържаха младежи за денонощие... Ще обсъждат отчета за бюджет... Обновяват пътната маркировка в... Добруджанска пшеница се изнася... До края на август - безплатно... Добрич – разкопан и запрашен,... До 6-7 години у нас ще има... Още седмица приемат документи... Приключи ремонтът на 15 км. от... Актуализираха бюджета на Добрич Джаз концерт поднася трио в... Фотографска изложба на Мариета... Европейски опит придобиха... Поредна първа награда за... Книги на екологични теми...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.