Семинар с доброволните формирования проведе областният управител

Размер на шрифта: a | a | a 17:54 08 ноември 2016
Автор: ДТ
Семинар с доброволните формирования за действия при бедствия и аварии проведе вчера областният управител Детелина Николова. Присъстваха инспектор Робертина Лалова от сектор „Доброволни формирования" към Отдел „Интегрирана пожарогасителна и спасителна дейност" в дирекция „Оперативни дейности" на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" - София, старши комисар Александър Джартов - директор на дирекция „Критична инфраструктура, превенция и контрол" в ГД „Пожарна безопасност и защита на населението" - София, комисар Дарин Димитров - директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" - Добрич, началниците на Районните служби на пожарната в Добричка област, кметове и служители от общините, имащи задължения по защита на населението и отговарящи за доброволните формирования по места.
Детелина Николова поздрави присъстващите по случай днешния голям християнски празник Архангеловден. Тя се обърна специално към униформените и цивилни служители на МВР, които отбелязват професионалния си празник в Деня на Св. Архангел Михаил, с пожеланието „да носят с чест и достойнство своята служба, да продължат професионално да следват своята мисия – опазването на реда и сигурността на българските граждани и спазването на законите на страната“.
В хода на семинара бяха дискутирани въпроси относно актуалното състояние на доброволните формирования на територията на областта: брой доброволци, преминато обучение и/или предстоящо провеждане на такова, екипировка, застраховки, готовност за участие в превенцията, ограничаването или ликвидиране на произшествия и др.
Старши комисар Александър Джартов представи промените в Закона за защита при бедствия и произтичащите от това ангажименти на областните управители и общините, в това число и на областните и общински съвети, които вече са създадени по места на база на Националната стратегия и Национален план за защита при бедствия, който през 2017 г. ще бъде факт. В рамките на дискусията бе обсъдена ролята и мястото на всеки един член в съветите и принципите на взаимодействие и добра комуникация между институциите с оглед прилагане на политиките за защита на населението, както и на програмите за превенция на критичната инфраструктура. 
Детелина Николова заедно със зам.-началника на Областната дирекция на МВР - Добрич Явор Колев, обсъди с кметовете на общини състоянието на престъпността в област Добрич в това число във всяка община, както и нуждата от мерки за по-ефективно противодействие в цялата област. Акцент бе поставен върху битовата престъпност, безопасното движение и опазването живота и собствеността на жителите на областта.
Семинарът е в съответствие с изискванията на Плана за изпълнение на Стратегията за развитие на доброволните формирования за защита при бедствия, пожари и други извънредни ситуации и премина под наслов „Ролята на ръководителя за функционирането на доброволното формирование“.

реклама
реклама
реклама
Новаторски идеи за справяне с... Наболели проблеми обсъдиха... До 27 ноември приемат детски... Майстори в стрелбата с... Областният управител... Изграждат нова битова... Данъчните продават на търг... Обявиха втори областен конкурс... Избраха добричките делегати за... Обучаваха специалисти за борба... Читалище “Български искрици”... Деца от Клуб „Ценности и... Започват Славейковите празници Чрез проект подкрепят... Нова глоба от 100 000 лв. е... В Добрич реформаторската... Великите в народната песен се... Космически кабинет отвори... Община Добрич обявява конкурс... Благотворителна кампания... Общинските съветници от ГЕРБ –... Младежи от ГЕРБ – Добрич... Туристически инспекторат ще... Ще почистват дерето на река... Йордан Йорданов: Новият закон... Очаква се старта на делото за... Продължава есенната... Добрич отбелязва тържествено... Съветниците отказаха да... Местният парламент на Добрич...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.