Със съдействието на депутатите от ГЕРБ започват ремонти за над 500 000 лева в театрите в Добрич

Размер на шрифта: a | a | a 16:38 09 септември 2018
Автор: ДТ
С активното съдействие на народните представители от ПП ГЕРБ Даниела Димитрова и Пламен Манушев бяха осигурени средства от Министерството на културата за ремонт на покривите на двата театъра в Добрич. 
Проектите получиха подкрепата на министър Боил Банов и неговия екип и след проведени процедури по Закона за обществените поръчки са сключени договори за изпълнение на ремонтните дейности.
До дни се очаква да започнат работите по основния ремонт на покрива на Държавен куклен театър „Дора Габе”, съобщи директорът му Петър Петков. Стойността на договора е близо 120 000 лева, с ДДС. Срокът на изпълнение е два месеца.
Покривът на културния институт не е ремонтиран повече от 15 години, като последно е извършен частичен ремонт. Сега там се реализира и ново конструктивно решение, което ще реши досегашните проблеми с навлизането на влага в сградата.
На стойност 420 000 лева с ДДС възлиза ремонтът на покрива на Драматичен театър „Йордан Йовков”, който тази година чества 90 години от основаването си.
Там се извършва основен ремонт на над 4 000 кв. м покрив с хидро- и топлоизолация. Срокът на изпълнение е 90 дни, информира директорът му Иван Мандев.
Основен ремонт на покрива на театъра се извършва за първи път от построяването на сградата през 1981 година. 
Поетапно ще се търси решение и за осигуряване на средства за изграждане на отоплителна инсталация. ДТ

реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Фестивалът September Sun Rock Fest... ЕНЕРГО-ПРО приема клиенти в...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.