Пет отделения в болницата в Добрич са под минимума за лекари

Размер на шрифта: a | a | a 17:39 04 юли 2018
Автор: ДТ
В момента в Многопрофилната за активно лечение в Добрич  в пенсионна възраст работят 21 лекари и над 40 сестри и акушерки – съобщи изпълнителният директор д-р Светозар Байчев. Нуждата е от около 30-35 лекари, защото пенсионираните  могат да престанат да работят във всеки един момент – добави той. Отделенията, които са под минимума на щатното разписание откъм лекари, са  „Кардиология”, „Неонатология” „Реанимация”, Спешно отделение” и „Патоанатомия”. 80% от жалбите на пациентите които постъпват, са за лошо отношение към тях, каза още д-р Байчев. 
Двата ултразвукови апарата, които са се развалили в рамките на един ден миналата седмица, вече са ремонтирани. „Проблемът на този етап е решен, но тези апарати са стари и амортизирани и затова остава нуждата от замяната им с нови”-  каза още д-р Байчев, като подчерта, че е крещяща нуждата и от нов скенер, защото със сегашния само за миналата година са направени над 4200 изследвания. „Има желание колеги от болници във Варна да бъдат назначени при нас, където имаме крещяща нужда -  в „Спешно отделение” и в  други отделения” – съобщи още директорът. Той заяви, че ще проведе и среща с всички кметове от Добричка област за подпомагане на болницата.
Новоучреденият Общински фонд „Здраве”, който разполага с 20 000 лева, започна да събира молби на лекари за плащане на транспорт, на наем на общинско жилище, на половината от таксата за детска яссла и градина на лекари от болницата, като има определени условия. 

реклама
реклама
реклама
Златни страници на българската... Поезия във вените на Добрич Отбелязваме 140 години от... Над 59 000 лв. е бюджетът на... Започна подмяната на парапета... Още двама лекари ще получат... Лавандулата – с ниски добиви,... 527 проекта са подадени за... Индийски студенти получиха... Организират национален... Отчитат 380 процента ръст от... Товарни автомобили няма да... Покланяме се пред делото на... Община Добрич ще актуализира... Областният управител участва в... По проект правят поне осем... Американски доброволци... Португалски университетски... Книгата „100 артефакта от... Отново добричлийка спечели... Листовки със „зелени идеи”... Окръжният съд призна глоба,... Младежи от Добрич и други... Картини от храни и хвърчила... Шест чуждестранни състава и... „Пътищата на лятото”... Добричката болница търси... Деца приготвиха сладолед за... Представиха възможности за... Замърсени води в плувни...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.