Медал за заслуга получи РК “46-ти пехотен Добрички полк”

Размер на шрифта: a | a | a 17:51 03 декември 2017
Автор: ДТ
Медал за заслуга – втора степен с лента за знаме получи от Национално дружество “Традиция” Регионалният клуб “46-ти пехотен Добрички полк”. Отличието се връчва на добричкия военноисторически клуб за цялостната му дейност. Медалът бе връчен по време на отчетно-изборното събрание на Национално дружество “Традиция”, проведено в края на ноември. 
 46-ти пехотен Добрички полк  е сред най-младите клонове на Национално дружество “Традиция”, създаден е през 2012 г., но само за пет години успя да се утвърди като един от водещите военноисторически клубове в страната. “46-ти пехотен Добрички полк” има солиден опит от участия в международни военноисторически фестивали – Киев /Украйна/, Москва /Русия/, Сааремаа /Естония/, Брест /Беларус/, Прага, Зноймо и Аустерлиц /Чехия/ и др.  Клубът постоянно получава покани за участия в чужбина, с които достойно представя българската военноисторическа реконструкция на международната сцена. При задграничните си участия клубът е печелил множество колективни и индивидуални награди.  
46-ти пехотен Добрички полк разполага с изключително богат арсенал от оръжия от всички исторически периоди. В личните колекции на членовете на клуба се срещат и много редки оръжейни системи. Клубът разполага със снаряжение и униформи за всички епохи. “46-ти пехотен Добрички полк” въведе в българската военноисторическа реконструкция униформата на Кубанското казачество, която е официална за клуба. Изключително силно застъпена е и униформата на Червената армия от Втората световна война. Във възстановките на Руско-турската Освободителна война членовете на добричкия клуб показват и турска униформа модел 1876 г. Клубът разполага с две знамена, ушити в пълно съотвествие с оригиналите – знамето на Лейбгвардейската Кубанска сотня и на “46-ти пехотен Добрички полк” от 1912 г. 
Добричкият клуб е един от малкото в страната, които развиват конната езда като елемент от военноисторическата реконструкция. “46-ти пехотен Добрички полк” е инициатор и организатор на единствения в страната турнир по спортна стрелба с историческо оръжие в памет на Найден Николов – Войводата. Клубът от Добрич въведе в българската военноисторическа реконструкция и фланкировката – бойни умения с казашки шашки. Отборът по фланкировка на “46-ти пехотен Добрички полк” е съставен от млади членове на клуба, които вече са достигнали завидни умения във владеенето на хладното оръжие. 
“46-ти пехотен Добрички полк” работи активно за популяризиране на славните страници от българската история и възвръщане на националното самочувствие. Няколко пъти годишно клубът организира музеи на открито и представяне на облекла и униформи в Добрич и други градове на Добричка област и страната. Работи изключително активно и с младите хора, за които организира уроци на открито и в училищата, като целта е възпитание на подрастващите в дух на родолюбие и любов към българската история.  
През 2016 г. клубът организира и проведе Международният фестивал “Добричката епопея”, посветен на 100-годишнината от боевете край Добрич през Първата световна война, като бе достигнато невиждано досега у нас ниво на военноисторическа реконструкция. РК “46-ти пехотен Добрички полк” е организатор и на възстановката на защитата на Каварна. 
През отиващата си 2017 година РК “46-ти пехотен Добрички полк” получи покана да представя българската военноисторическа реконструкция на грандиозния фестивал “Времена и епохи” в Москва, където участваха над 6 000 реконструктори от 22 държави. Заслугата за поканата и участието в престижния военноисторически форум е на председателя на клуба д-р Добрин Добрев. Добрички възстановчици се включиха през септември и в Международния фестивал в Крим. 
Съвсем скоро възстановчиците от РК “46-ти пехотен Добрички полк” отново ще върнат нашите съграждани към значими моменти от българската история. ДТ

реклама
реклама
реклама
Платформи за щъркели постави... Великденско почистване... Община Добрич участва в... Отложиха делото срещу избягал... Млади певци от Добрич с отличия... Изложба „Вдъхновение” в... Великденско почистване... Библиотека „Дора Габе” се... Броят на задържаните... Активисти на ГЕРБ почистиха... Рисунки и гвашове на Иван... Отчитат спад на гражданските... „Възраждане”-Добрич почисти... Ръст с 43,5% на въведените в... Съдилищата в Добричко отчитат... Изявление на РЗИ – Добрич В РЗИ-Добрич работят на... Нови спирки и промяна на... Осветиха новия дом на Духовия... Златен почетен знак получи... Представяват възможности за... Пламен Манушев: Фалшивите... Общински съветници... Даниела Димитрова съдейства за... Общината пита: Доволни ли сте... Деца от ДГ „Славейче” с първа... Строежът на 15 жилищни сгради е... Добрич се включи в подписката... Служителите на РЗИ-Добрич... 19 университета дойдоха в...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.