Медал за заслуга получи РК “46-ти пехотен Добрички полк”

Размер на шрифта: a | a | a 17:51 03 декември 2017
Автор: ДТ
Медал за заслуга – втора степен с лента за знаме получи от Национално дружество “Традиция” Регионалният клуб “46-ти пехотен Добрички полк”. Отличието се връчва на добричкия военноисторически клуб за цялостната му дейност. Медалът бе връчен по време на отчетно-изборното събрание на Национално дружество “Традиция”, проведено в края на ноември. 
 46-ти пехотен Добрички полк  е сред най-младите клонове на Национално дружество “Традиция”, създаден е през 2012 г., но само за пет години успя да се утвърди като един от водещите военноисторически клубове в страната. “46-ти пехотен Добрички полк” има солиден опит от участия в международни военноисторически фестивали – Киев /Украйна/, Москва /Русия/, Сааремаа /Естония/, Брест /Беларус/, Прага, Зноймо и Аустерлиц /Чехия/ и др.  Клубът постоянно получава покани за участия в чужбина, с които достойно представя българската военноисторическа реконструкция на международната сцена. При задграничните си участия клубът е печелил множество колективни и индивидуални награди.  
46-ти пехотен Добрички полк разполага с изключително богат арсенал от оръжия от всички исторически периоди. В личните колекции на членовете на клуба се срещат и много редки оръжейни системи. Клубът разполага със снаряжение и униформи за всички епохи. “46-ти пехотен Добрички полк” въведе в българската военноисторическа реконструкция униформата на Кубанското казачество, която е официална за клуба. Изключително силно застъпена е и униформата на Червената армия от Втората световна война. Във възстановките на Руско-турската Освободителна война членовете на добричкия клуб показват и турска униформа модел 1876 г. Клубът разполага с две знамена, ушити в пълно съотвествие с оригиналите – знамето на Лейбгвардейската Кубанска сотня и на “46-ти пехотен Добрички полк” от 1912 г. 
Добричкият клуб е един от малкото в страната, които развиват конната езда като елемент от военноисторическата реконструкция. “46-ти пехотен Добрички полк” е инициатор и организатор на единствения в страната турнир по спортна стрелба с историческо оръжие в памет на Найден Николов – Войводата. Клубът от Добрич въведе в българската военноисторическа реконструкция и фланкировката – бойни умения с казашки шашки. Отборът по фланкировка на “46-ти пехотен Добрички полк” е съставен от млади членове на клуба, които вече са достигнали завидни умения във владеенето на хладното оръжие. 
“46-ти пехотен Добрички полк” работи активно за популяризиране на славните страници от българската история и възвръщане на националното самочувствие. Няколко пъти годишно клубът организира музеи на открито и представяне на облекла и униформи в Добрич и други градове на Добричка област и страната. Работи изключително активно и с младите хора, за които организира уроци на открито и в училищата, като целта е възпитание на подрастващите в дух на родолюбие и любов към българската история.  
През 2016 г. клубът организира и проведе Международният фестивал “Добричката епопея”, посветен на 100-годишнината от боевете край Добрич през Първата световна война, като бе достигнато невиждано досега у нас ниво на военноисторическа реконструкция. РК “46-ти пехотен Добрички полк” е организатор и на възстановката на защитата на Каварна. 
През отиващата си 2017 година РК “46-ти пехотен Добрички полк” получи покана да представя българската военноисторическа реконструкция на грандиозния фестивал “Времена и епохи” в Москва, където участваха над 6 000 реконструктори от 22 държави. Заслугата за поканата и участието в престижния военноисторически форум е на председателя на клуба д-р Добрин Добрев. Добрички възстановчици се включиха през септември и в Международния фестивал в Крим. 
Съвсем скоро възстановчиците от РК “46-ти пехотен Добрички полк” отново ще върнат нашите съграждани към значими моменти от българската история. ДТ

реклама
реклама
реклама
Картини от храни и хвърчила... Шест чуждестранни състава и... „Пътищата на лятото”... Добричката болница търси... Деца приготвиха сладолед за... Представиха възможности за... Замърсени води в плувни... Изпратиха писмените... Медали заслужи клуб... Монтираха указателни знаци на... Записи на стиховете на Дора... Цените на яйцата в Добричко са... Празник на шоколада с фонтан от... Ще градят нова църква в квартал... Светофарът по улица „Сан... Новости в еврофинансирането за... Ново читалище в Добрич за трети... До месец ще е ясно дали ще... Подпомагат двама млади... Приключи международен проект... Изложба “Пътищата на лятото”... Реализират проекти за иновации... Пет отделения в болницата в... Част от българското културно... Роботите ще превземат туризма... Почистена е Римската баня –... 350 са незаетите места в... Четирима заболяха от лаймска... 11 награди взеха таланти от... Дариха огромен чадър на...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.