Йордан Йорданов: Новият закон за вероизповеданията ще следи изкъсо религиозните общности

Националната сигурност трябва да стане приоритет, заяви депутатът от Обединени патриоти

Размер на шрифта: a | a | a 18:55 02 ноември 2017
Автор: ДТ
Обединените патриоти са разработили мерки за цялостни промени в Закона за вероизповеданията. Според народния представител от ВМРО в групата на Патриотите Йордан Йорданов, избран в Осми Добрички многомандатен избирателен район,  действащият сега закон е от 2002 г. и не е актуален на всичко, което се случва около нас. Йорданов посочи, че промените ще бъдат най-вече в образователната част. Патриотите искат подготовката на духовните проповедници да става само в България. Изкъсо ще се следят религиозните общности и финансирането на проповедничеството.
Средни и висши учебни училища, които ще са под контрола на държавата. Националната сигурност трябва да стане приоритет, обясни Йорданов.
Йордан Йорданов, който е член на парламентарната комисия по образование и наука, а също е бил и заместник-директор на училище, отбеляза, че парите за образование у нас се увеличават. 
Именно сектор “Образование” е с най-голямо увеличение - близо 360 млн. лева, посочи той и добави, че учените от БАН протестират, защото основната част от парите ще отидат за средното образование. Досега основната формула беше, че парите следват ученика, а сега това ще е само един от стълбовете. Задължително говорим за диференциран подход, каза още Йордан Йорданов.
Народният представител адмирира решението на кмета на Елин Пелин да забрани празнуването на Хелоуин и подчерта, че забраната е за честването му в училищата, детските градини и читалищата. 
Когато семейството, държавата, училището и медиите налагат чужди поведенчески модели, нормално е да се появи и българско съпротивително движение, убеден е Йорданов.

реклама
реклама
реклама
Майстори в стрелбата с... Областният управител... Изграждат нова битова... Данъчните продават на търг... Обявиха втори областен конкурс... Избраха добричките делегати за... Обучаваха специалисти за борба... Читалище “Български искрици”... Деца от Клуб „Ценности и... Започват Славейковите празници Чрез проект подкрепят... Нова глоба от 100 000 лв. е... В Добрич реформаторската... Великите в народната песен се... Космически кабинет отвори... Община Добрич обявява конкурс... Благотворителна кампания... Общинските съветници от ГЕРБ –... Младежи от ГЕРБ – Добрич... Туристически инспекторат ще... Ще почистват дерето на река... Очаква се старта на делото за... Продължава есенната... Добрич отбелязва тържествено... Съветниците отказаха да... Местният парламент на Добрич... Средната полезна площ на едно... Представят „Времето на... Преглеждат безплатно за... Образователна програма за...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.