Фотографска изложба на Мариета Ценова ще гостува в Добрич

Размер на шрифта: a | a | a 17:31 08 август 2018
Автор: ДТ
В Художествена галерия - Добрич на 14 август от 18 ч. в се открива фотографска изложба на Мариета Ценова. В нея авторката представя селекция от фотографии, снимани за онлайн-списанието, базирано в Лондон - PerfectDay - списание за съвременна култура, архитектура и дизайн. Създадено е от Мариета Ценова - арт директор и фотограф. Като всяко едно списание, то е медиатор, който опосредства света за своите читатели. Към съдържанието на всеки брой, Мариета прави рекламни визии на продукти, обекти на дизайн, социални платформи, каузи, филми, книги и др. Те са различни от официалните. Те са част от идеята на списанието да създаде чрез съдържанието си представа за един “перфектен ден”, за калейдоскоп от “малки неща”, които могат да придадат смисъл на деня ти, за удоволствието непрекъснато да откриваш и споделяш таланта на другите. Рекламните фотографии не са комерсиални. Те са “плакатите” на списанието, визуални послания без текст. 
В историята на рекламната фотография има едно интересно наблюдение, ако една визия не е буквална, а провокира въображението, ефектът й може да е несравнимо по-голям.
Мариета Ценова работи като арт директор на свободна практика, дизайнер и фотограф. Завършва българска филология и музикална педагогика, специализира история на изкуството. В края на 90-те години е креативен директор, моден редактор и стилист на сп. "Егоист". Преди това работи като куратор на Международното биенале на графиката, Варна. В последвалите години разширява творческите си търсения и влиза в ролята на креативен директор за списания, арт директор и стилист за рекламни кампании, дизайнер на костюми за театрални спектакли и филми, автор на корици на книги и музикални албуми. Преподава “модни тенденции на 20 век” и “стайлинг за списания” . Има над 15 самостоятелни фотографски изложби в България, Великобритания, Германия и Италия. Издава собствено онлайн списание PerfectDay. ДТ

реклама
реклама
реклама
Фотографска изложба на Мариета... Поскъпване на брашното вдигна... Паметна плоча на загиналите от... Стоянка Мутафова: Очаквам с... 837 са осъдените, с влезли в сила... Концерти в Добрич и Балчик за 70... Изтича срокът за прием на... В Добрич се отбеляза... Фотографска изложба на Мариета... Бизнесът в областта - активен в... Добрич се задъхва от пешеходни... Стоянка Мутафова идва в Добрич... Орлин Горанов и Мариан Бачев в... Джаз концерт поднася трио в... Три кражби за три дни Задържаха младежи за денонощие... Ще обсъждат отчета за бюджет... Обновяват пътната маркировка в... Добруджанска пшеница се изнася... До края на август - безплатно... Добрич – разкопан и запрашен,... До 6-7 години у нас ще има... Още седмица приемат документи... Приключи ремонтът на 15 км. от... Актуализираха бюджета на Добрич Джаз концерт поднася трио в... Европейски опит придобиха... Поредна първа награда за... Книги на екологични теми... Оформят зона за отдих „Извора”

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.