Екипът на проекта отчете напредъка по предвидените за изпълнение дейности.

Добрич – разкопан и запрашен, но водния проект се движи по план

Започна възстановяване на настилката по 15 улици в района централния пазар

Размер на шрифта: a | a | a 16:53 09 август 2018
Автор: ДТ
По всички части от водния проект, който от месеци се изпълнява в Добрич ще работи активно. Напредва работата по разделената на 3 лота линейна мрежа, която подлежи на рехабилитация по проекта – водопроводи и канализация, съобщи ръководителят на проекта инж. Живко Неделев. От 6 август е започнало и възстановяване на настилката на улици, включени като дейност по Лот 2. Те са в района на кооперативния пазар. Там са приключили дейностите по полагане и свързване на водопровода и абонатите са прехвърлени към новата мрежа. От екипа на проекта уточняват, че подобни възстановителни дейности по пътната настилка ще се извършват само на места, където е възможно. Към момента асфалтиране на изкопи, след полагане на водопроводи се предвижда по 15 улици: „Княз Дондуков”, „Петко Р. Славейков”, „Пере Тошев”, „Ген. Цимерман”, „Полковник Калотинов”, „Ген. Скобелев”, „Ал. Стамболийски”, „Брегалница”, „Ерма”, „Изгрев”, „Арда”, „Струма”, „Янтра”, „Волга”, „Иван Хадживълков”.  
Припомняме, че по Лот 1, където е предвидена рехабилитация на водопроводна и канализационна мрежа, се подписа договор с изпълнител – ДЗЗД „Свежест 2018” – Варна на 4 юли. В момента тече 60-дневния срок, предвиден за дейности по проектиране. 
Около 35 % или 15,9 км. от предвидената за рехабилитация водопроводна мрежа с обща дължина  45, 6 км. по Лот 2 е готова. Направени са и 1 064 домови отклонения. Само по този Лот работят общо 11 екипа на фирмата изпълнител „Хидрострой” АД, уточни инж. Неделев. 
62 на сто от обема на работата предвидена по Лот 3 е изпълнена. От екипите на изпълнителят на дейностите обединение „Добротица 2016” вече са положени 18,4 км. водопроводи от предвидените общо 29,8 км.
Напредва и работата по пречиствателната станция край Врачанци. Изцяло е готов техническият проект. Започнали са и реални строителни дейности на терен. Работи се по почти всички предвидени в проекта за обновяване на пречиствателната станция сгради и съоръжения. Някои са на фаза изкопи, а други – на груб строеж. До момента изпълнението на водния проект е според предварителния график, обобщи инж. Неделев. Той помоли гражданите на Добрич да се въоръжат с търпение, защото се очаква до лятото на 2019 г. да има изкопни работи на места в града. По-активни дейности по възстановяване на настилки по добричките улици  се очакват през последните 5 месеца, предвидени за изпълнение на проекта. 
Инж. Неделев заяви, че системно се работи и по жалбите на граждани. Те са основно за нарушен достъп до домовете, оставени купчини с чакъл или незакрити изкопи след дейностите по полагане на водопроводната мрежа. 
Проектът за подобряване на водния сектор в град Добрич - фаза 1 е финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“.  Общата му стойности е 114 901 000 лв. ДТ
реклама
реклама
реклама
Фотографска изложба на Мариета... Поскъпване на брашното вдигна... Паметна плоча на загиналите от... Стоянка Мутафова: Очаквам с... 837 са осъдените, с влезли в сила... Концерти в Добрич и Балчик за 70... Изтича срокът за прием на... В Добрич се отбеляза... Фотографска изложба на Мариета... Бизнесът в областта - активен в... Добрич се задъхва от пешеходни... Стоянка Мутафова идва в Добрич... Орлин Горанов и Мариан Бачев в... Джаз концерт поднася трио в... Три кражби за три дни Задържаха младежи за денонощие... Ще обсъждат отчета за бюджет... Обновяват пътната маркировка в... Добруджанска пшеница се изнася... До края на август - безплатно... До 6-7 години у нас ще има... Още седмица приемат документи... Приключи ремонтът на 15 км. от... Актуализираха бюджета на Добрич Джаз концерт поднася трио в... Фотографска изложба на Мариета... Европейски опит придобиха... Поредна първа награда за... Книги на екологични теми... Оформят зона за отдих „Извора”

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.