Екипът на проекта отчете напредъка по предвидените за изпълнение дейности.

Добрич – разкопан и запрашен, но водния проект се движи по план

Започна възстановяване на настилката по 15 улици в района централния пазар

Размер на шрифта: a | a | a 16:53 09 август 2018
Автор: ДТ
По всички части от водния проект, който от месеци се изпълнява в Добрич ще работи активно. Напредва работата по разделената на 3 лота линейна мрежа, която подлежи на рехабилитация по проекта – водопроводи и канализация, съобщи ръководителят на проекта инж. Живко Неделев. От 6 август е започнало и възстановяване на настилката на улици, включени като дейност по Лот 2. Те са в района на кооперативния пазар. Там са приключили дейностите по полагане и свързване на водопровода и абонатите са прехвърлени към новата мрежа. От екипа на проекта уточняват, че подобни възстановителни дейности по пътната настилка ще се извършват само на места, където е възможно. Към момента асфалтиране на изкопи, след полагане на водопроводи се предвижда по 15 улици: „Княз Дондуков”, „Петко Р. Славейков”, „Пере Тошев”, „Ген. Цимерман”, „Полковник Калотинов”, „Ген. Скобелев”, „Ал. Стамболийски”, „Брегалница”, „Ерма”, „Изгрев”, „Арда”, „Струма”, „Янтра”, „Волга”, „Иван Хадживълков”.  
Припомняме, че по Лот 1, където е предвидена рехабилитация на водопроводна и канализационна мрежа, се подписа договор с изпълнител – ДЗЗД „Свежест 2018” – Варна на 4 юли. В момента тече 60-дневния срок, предвиден за дейности по проектиране. 
Около 35 % или 15,9 км. от предвидената за рехабилитация водопроводна мрежа с обща дължина  45, 6 км. по Лот 2 е готова. Направени са и 1 064 домови отклонения. Само по този Лот работят общо 11 екипа на фирмата изпълнител „Хидрострой” АД, уточни инж. Неделев. 
62 на сто от обема на работата предвидена по Лот 3 е изпълнена. От екипите на изпълнителят на дейностите обединение „Добротица 2016” вече са положени 18,4 км. водопроводи от предвидените общо 29,8 км.
Напредва и работата по пречиствателната станция край Врачанци. Изцяло е готов техническият проект. Започнали са и реални строителни дейности на терен. Работи се по почти всички предвидени в проекта за обновяване на пречиствателната станция сгради и съоръжения. Някои са на фаза изкопи, а други – на груб строеж. До момента изпълнението на водния проект е според предварителния график, обобщи инж. Неделев. Той помоли гражданите на Добрич да се въоръжат с търпение, защото се очаква до лятото на 2019 г. да има изкопни работи на места в града. По-активни дейности по възстановяване на настилки по добричките улици  се очакват през последните 5 месеца, предвидени за изпълнение на проекта. 
Инж. Неделев заяви, че системно се работи и по жалбите на граждани. Те са основно за нарушен достъп до домовете, оставени купчини с чакъл или незакрити изкопи след дейностите по полагане на водопроводната мрежа. 
Проектът за подобряване на водния сектор в град Добрич - фаза 1 е финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“.  Общата му стойности е 114 901 000 лв. ДТ
реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.