Богата културна програма за 25 септември - Деня на Добрич

Извън официалната част, изборът е между изложби, концерти и зумба маратон. Ден на отворените врати обявяват галерията и музея.

Размер на шрифта: a | a | a 18:07 20 септември 2017
Автор: ДТ
Денят на град Добрич – 25 септември ще бъде отбелязан тържествено. Програмата с празнични прояви започна още на 20 септември с откриване на изложба „За свободата на Добруджа. 100 години от смъртта на ген.-лейтенант Иван Колев и 130 години от рождението на генерала от артилерията Георги Попов“ в Музей в Градски парк „Св. Георги“. Днес пък се връща една традиция от миналото на града. От 10 до 14 ч. се провежда фермерски пазар в АЕМО „Стария Добрич”. Идеята е пазара, на който добруджанци могат да си купят качествена продукция директно от производителите, да се организира всяка седмица.  
Програмата подготвена от Община Добрич по повод 25 септември – Ден на град Добрич и 77 години от възвръщането на Южна Добруджа към България ще продължи на 24 септември от 9 ч. в Младежки център „Захари Стоянов“ с Граждански форум „Добрич в бъдеще време 2.0“. Също на 24 септември от 18.30 ч. на пл. „Свобода“ ще се проведе Зумба маратон на Клуб „Алегрия“ при Младежки център с ръководител Стоян Стоянов. На самия 25 септември празничната програма започва в 9.00 ч. на Военно гробище музей, където ще се състои Военен ритуал панихида в памет на загиналите герои за свободата на Южна Добруджа. Тържествено заседание на Общински съвет град Добрич започва в 10.30 ч. в зала „Добрич“. На празничната сесия за първи път ще бъде връчен Почетен знак на Община град Добрич. С престижното отличие ще бъдат удостоени видните общественици Веселин Бончев и инж. Михаил Стоев. Инж. Михаил Йорданов Стоев – строител, общественик и родолюбец получава отличието за неговата многостранна, последователна и значима обществено-полезна и стопанска дейност за развитието на Добрич и региона,  за съхранение на историческите ценности и националната устойчивост на бесарабските българи, за неговото дарителство. Веселин Иванов Бончев – педагог и общественик е удостоен за неговата значима просветна и краеведческа работа, за многостранната му обществено-полезна дейност в родолюбиви инициативи и организации на Добрич и Добруджа; за неговото дарителство.
Час по-късно, от 11.30 ч. в Художествената галерия се открива ретроспективна изложба на Петър Петров. Следват няколко концерта, като първия от тях започва в 12 ч. на пл. „Свобода“. Той е с участието на Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“ и Представителна фолклорна танцова студия „Добруджа“ с гл. худ. ръководител Стоян Господинов. В Градски парк „Свети Георги” от 16 ч. се организира концерт на стари градски шлагери и патриотични песни „В прегръдка те събрах”. Участват: Състав „Добрич” при читалище  „Йордан Йовков  - 1870” с ръководител В. Георгиев, Хор „Лира” при Дом за стари хора с ръководител А. Генчев, Състав „Да останем млади” при Сдружение ХобиСклуб с ръководител С. Стоева, Състав „Армеец“ при Общински съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Максим Панайотов. Концерт на Китарен ансамбъл „Радуга“, с ръководител Виталий Ганеев от Саратов, Русия е следващата музикална изненада за празника. Той ще започне в 17.30 ч. в парк „Свети Георги”. Не са забравени и най-малките жители на града. За тяхното настроение на 25 септември от 18.30 ч. до 19.30 ч. ще се погрижат аниматори на пл. „Свобода“. 
Към младите в Добрич е адресиран и Празничния поп – рок концерт „Здравей, Добрич“, който ще започне в 19.30 ч. на пл. „Свобода“. В концерта участват: Арт център „Палитра” с директор И. Иванов, СК „Алексия“ с хореограф С. Мавродиева, Студио за поп-рок певци „Сарандев” при Общински младежки център  с вокален педагог Е. Карабельова, възпитаници  на СУ „Св. Климент Охридски” с педагог М. Пеева, Хип-хоп формация „NNS CREW” при Общински младежки център  с ръководител М. Георгиева, Балетна формация „My Dance“ с ръководител П. Петрова, Александър Байчев и Deep Zone Project. Водещ на концерта ще бъде Красимир Демиров.
С Ден на отворени врати от 9.00 ч. до 17.00 ч.отбелязва празничния 25 септември Регионалния исторически музей. Добруджанци могат безплатно да посетят няколко обекта на РИМ: Археология, Музей в Градски парк „Свети Георги“, Дом-паметник „Йордан Йовков“, Етнографска къща, Военно гробище музей. В същия часови диапазон се организира Ден на отворени врати и в Художествената галерия. ДТ

реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.