Богата културна програма за 25 септември - Деня на Добрич

Извън официалната част, изборът е между изложби, концерти и зумба маратон. Ден на отворените врати обявяват галерията и музея.

Размер на шрифта: a | a | a 18:07 20 септември 2017
Автор: ДТ
Денят на град Добрич – 25 септември ще бъде отбелязан тържествено. Програмата с празнични прояви започна още на 20 септември с откриване на изложба „За свободата на Добруджа. 100 години от смъртта на ген.-лейтенант Иван Колев и 130 години от рождението на генерала от артилерията Георги Попов“ в Музей в Градски парк „Св. Георги“. Днес пък се връща една традиция от миналото на града. От 10 до 14 ч. се провежда фермерски пазар в АЕМО „Стария Добрич”. Идеята е пазара, на който добруджанци могат да си купят качествена продукция директно от производителите, да се организира всяка седмица.  
Програмата подготвена от Община Добрич по повод 25 септември – Ден на град Добрич и 77 години от възвръщането на Южна Добруджа към България ще продължи на 24 септември от 9 ч. в Младежки център „Захари Стоянов“ с Граждански форум „Добрич в бъдеще време 2.0“. Също на 24 септември от 18.30 ч. на пл. „Свобода“ ще се проведе Зумба маратон на Клуб „Алегрия“ при Младежки център с ръководител Стоян Стоянов. На самия 25 септември празничната програма започва в 9.00 ч. на Военно гробище музей, където ще се състои Военен ритуал панихида в памет на загиналите герои за свободата на Южна Добруджа. Тържествено заседание на Общински съвет град Добрич започва в 10.30 ч. в зала „Добрич“. На празничната сесия за първи път ще бъде връчен Почетен знак на Община град Добрич. С престижното отличие ще бъдат удостоени видните общественици Веселин Бончев и инж. Михаил Стоев. Инж. Михаил Йорданов Стоев – строител, общественик и родолюбец получава отличието за неговата многостранна, последователна и значима обществено-полезна и стопанска дейност за развитието на Добрич и региона,  за съхранение на историческите ценности и националната устойчивост на бесарабските българи, за неговото дарителство. Веселин Иванов Бончев – педагог и общественик е удостоен за неговата значима просветна и краеведческа работа, за многостранната му обществено-полезна дейност в родолюбиви инициативи и организации на Добрич и Добруджа; за неговото дарителство.
Час по-късно, от 11.30 ч. в Художествената галерия се открива ретроспективна изложба на Петър Петров. Следват няколко концерта, като първия от тях започва в 12 ч. на пл. „Свобода“. Той е с участието на Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“ и Представителна фолклорна танцова студия „Добруджа“ с гл. худ. ръководител Стоян Господинов. В Градски парк „Свети Георги” от 16 ч. се организира концерт на стари градски шлагери и патриотични песни „В прегръдка те събрах”. Участват: Състав „Добрич” при читалище  „Йордан Йовков  - 1870” с ръководител В. Георгиев, Хор „Лира” при Дом за стари хора с ръководител А. Генчев, Състав „Да останем млади” при Сдружение ХобиСклуб с ръководител С. Стоева, Състав „Армеец“ при Общински съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Максим Панайотов. Концерт на Китарен ансамбъл „Радуга“, с ръководител Виталий Ганеев от Саратов, Русия е следващата музикална изненада за празника. Той ще започне в 17.30 ч. в парк „Свети Георги”. Не са забравени и най-малките жители на града. За тяхното настроение на 25 септември от 18.30 ч. до 19.30 ч. ще се погрижат аниматори на пл. „Свобода“. 
Към младите в Добрич е адресиран и Празничния поп – рок концерт „Здравей, Добрич“, който ще започне в 19.30 ч. на пл. „Свобода“. В концерта участват: Арт център „Палитра” с директор И. Иванов, СК „Алексия“ с хореограф С. Мавродиева, Студио за поп-рок певци „Сарандев” при Общински младежки център  с вокален педагог Е. Карабельова, възпитаници  на СУ „Св. Климент Охридски” с педагог М. Пеева, Хип-хоп формация „NNS CREW” при Общински младежки център  с ръководител М. Георгиева, Балетна формация „My Dance“ с ръководител П. Петрова, Александър Байчев и Deep Zone Project. Водещ на концерта ще бъде Красимир Демиров.
С Ден на отворени врати от 9.00 ч. до 17.00 ч.отбелязва празничния 25 септември Регионалния исторически музей. Добруджанци могат безплатно да посетят няколко обекта на РИМ: Археология, Музей в Градски парк „Свети Георги“, Дом-паметник „Йордан Йовков“, Етнографска къща, Военно гробище музей. В същия часови диапазон се организира Ден на отворени врати и в Художествената галерия. ДТ

реклама
реклама
реклама
Добрич отново е домакин на Дни... Ники Кънчев и проф. д-р Оникян:... Международна йога... Добруджанци през 2017 година -... Осъден за сводничество в Полша... Кулинарна демонстрация се... Изнесени уроци в Плиска и... Дни на руската култура в Добрич По-рядко посещаваме музеи,... Шест първи места за деца от... Девет награди за три дни за... 23 деца избраха заниманията на... Около 2700 участници от цялата... Седмокласници от Добрич... БСП готви управленската си... Музиковедът Даниела Кузманова... Общината плаща финансовата... 219 преписки за неплатени данъци... Сбогуваме се с актьора Радомир... Наградиха Дневният център за... Лауреатите от „Слънчева... Стартира програмата „Еко... Български камерен оркестър и... Социално предприятие „Помощ в... Отбелязаха Световния ден на... Средната цена на декар... Служителка в "БИЛЛА” обжалва... Отпускат 30 млн. лв.... Кончето Искра – едно от... 10 години затвор получиха...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.