“MIRROR” е първата сигурна група – участник в сигналното издание на рок феста “September Sun 2018”, който ще се проведе в Добрич през септември.

Амбициозен рок фестивал организират в Добрич през септември

Размер на шрифта: a | a | a 18:30 07 юни 2018
Автор: Пламен Николов
Добрич ще стане домакин на амбициозен рок фест през септември. Идеята за създаване на ежегодно събитие за граждани и гости на Добрич, запленени от твърдия звук е на трима млади наши съграждани – Тихомир Маринов, който е и общински съветник, известният сред рок-средите в града ни музикант Здравко Иванов и Деян Николов – един от собствениците на клуб “The Maze”. Подкрепа за реализацията на идеята си тримата са намерили от частни фирми и физически лица. Съдействие е обещано и от Община град Добрич – лично кметът Йордан Йорданов се е ангажирал да подкрепи идеята. 
Фестивалът “September Sun 2018”  ще се проведе в скейт-парка в Градския парк “Св. Георги” на 7 и 8 септември. В двата фестивални дни на сцената ще забият 10 групи – по 5 всеки ден. Идеята ни за първото издание да вземат участие само български групи. Ще дадем шанс за изява и на млади банди от Добрич и други градове, разказа за ДТ Тихомир Маринов. Той добави, че целта е фестивалът да се надгражда, като догодина вече трябва да е и с международно участие. Хедлайнер на първото издание ще е една от най-обичаните български рок-групи, чието име организаторите ще обявят на по-следващ етап. Има голям интерес от рок-бандите за участие във фестивала. На този етап всичко е в начална фаза на организация, но вече можем да обявим и първата сигурна група – това е “MIRROR” от Варна, каза Тихомир Маринов. 
Група MIRROR е създадена под името ОГЛЕДАЛНО когато към тримата музиканти : Радостин Боев - китара и вокал ,Ивайло Темелков - бас , Добрин Пачев - ударни , се присъединява Свилена Иванова - вокал . Отначало групата свири мелодичен рок като със сингъла си " Искам да ти вярвам " печелят конкурса на БГ РАДИО - "БГ таланти" .По-късно през 2003 година, чрез слушателско гласуване групата печели и заснемането на първия си клип. През 2004 г. грабват наградата за БГ Откритие на БГ радио, номинирани са и в категорията БГ Дебют.  Всички песни на групата са авторски, а следващите им проекти са „Бъди до мен”, „Сама съм”, „Не можеш без мен”. През май 2006г. в дните на културата в Берлин Огледално представят модерното българското изкуство и печелят нови свои почитатели.Следват множество участия и концерти в България като неведнъж са делили сцената с групи и изпълнители като : Силвия Кацарова , Милена Славова , Д2 , БТР , Сигнал и др. До 2013 г. всички текстове са на български език а още осъществени проекти са песните "Да подивеем" и " Не трябва да знаеш " . През 2014 г Огледално прави остър стилов завой като китарните рийфове стават с тежко звучене а текстовете на английски език и от 2015 се представя с новото си име MIRROR . Групата слага ново начало с песните "MISTER LIAR" "BURNING FLAMES" и през 2016 година издава първия си самостоятелен албум, носещ името "REVOLUTION INSIDE". 10 заглавия са включени в революцията на MIRROR, а като бонус трак и песента "Невидима" на български език.
реклама
реклама
реклама
Изтича срокът за прием на... В Добрич се отбеляза... Фотографска изложба на Мариета... Бизнесът в областта - активен в... Добрич се задъхва от пешеходни... Стоянка Мутафова идва в Добрич... Орлин Горанов и Мариан Бачев в... Джаз концерт поднася трио в... Три кражби за три дни Задържаха младежи за денонощие... Ще обсъждат отчета за бюджет... Обновяват пътната маркировка в... Добруджанска пшеница се изнася... До края на август - безплатно... Добрич – разкопан и запрашен,... До 6-7 години у нас ще има... Още седмица приемат документи... Приключи ремонтът на 15 км. от... Актуализираха бюджета на Добрич Джаз концерт поднася трио в... Фотографска изложба на Мариета... Европейски опит придобиха... Поредна първа награда за... Книги на екологични теми... Оформят зона за отдих „Извора” Отделението “Уши, нос гърло” в... След 10 дни намериха 14-годишния... ГЕРБ-Добрич стартира кампания... Добричлии се покланят през... „Златните БГ хитове на всички...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.