След първо класиране

350 са незаетите места в средните училища в Добричка област

Не са изцяло запълнени 43 паралелки след 7-ми клас в 19 школа

Размер на шрифта: a | a | a 18:08 03 юли 2018
Автор: ДТ
Изцяло запълнени са местата в 14  паралелки на 9 средни училища в Добричка област след първо класиране.
Оформени са шестте паралелки в Езикова гимназия “Гео Милев”. Запълнени са всички 26 места в езиковите паралелки “Немски с английски”, “Немски с руски”,  “Немски с испански”, “Английски с немски”, “Английски с испански” и “Английски с френски”.  По 26 ученика са класирани и в четирите паралелки на Финансово-стопанската гимназия “Васил Левски” – “Оперативно счетоводство”, “Митническа и данъчна администрация”, “Икономика и мениджмънт”, “Бизнес администрация”. Запълнени са и трите паралелки в Природо-математическата гимназия “Иван Вазов” – математически профил, “Софтуерни и хардуерни науки” и “Природни науки – биология”. Оформена е едната паралелка в Средно училище /СУ/ “Св.Св. Кирил и Методий” – “Хуманитарни науки”. В другата паралелка в бившата Хуманитарна гимназия – “Икономическо развитие” има 9 свободни места. Пълна е и единствената паралелка в СУ “Любен Каравелов” в Добрич – “Софтуерни и хардуерни науки”. В същото направление ще се обучават други 26 ученика в СУ “Димитър Талев”. Пълна е и паралелката “Софтуерни и хардуерни науки” в СУ “Йордан Йовков” в Тервел. В СУ “Петко Р. Славейков” в Добрич е запълнена единствената гимназиална паралелка - с английски език. В СУ “Св. Климент Охридски” е сформирана изцяло паралелката за танцьор на български народни танци. Има 1 свободно място в паралелката по “Музика” и 4 – в тази по “Графичен дизайн”. 
Във всички останали средни училища в областта има свободни места.  Единствената пълна паралелка в Професионалната гимназия по туризъм “П.К. Яворов” в Добрич е “Производство на кулинарни изделия и напитки”, но тя е само с 13 ученика. В другата маломерна паралелка – “Производство на сладкарски изделия” са заети 11 от 13 места. Едва 9 от общо 26 места са заети в паралелката “Производство и обслужване в заведения за хранене”. 8 са незаетите места в “Кетъринг”, 13 – в “Организация на хотелиерството”. 
В професионалната гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост има 1 свободно място /12 заети от общо 13/ в паралелката “Автомобилна мехатроника”, 10 – в “Подемно-транспортна техника, монтирана на ПТС”, 7 – във “Фризьорство”. Заети са едва 4 от общо 13 места в “Маникюр, педикюр и ноктопластика”. Проблем със запълването на местата имат и в Професионалната гимназия по техника и строителство “М.В. Ломоносов” в Добрич. Двете паралелки – “Програмно осигуряване” и “Компютърна техника и технологии” засега имат съответно 7 и 9 ученици от 13 възможни. 18 са незаетите места в двете паралелки “Ветеринарен техник” в Професионалната гимназия по ветеринарна медицина “Проф. Г. Павлов”. В паралелката “Контрол на качеството и безопасност на храните” са заети 6 от 13 места. В Професионалната гимназия по аграрно стопанство в Добрич има 9 свободни места в паралелката “Фермер – производител на селскостопанска продукция” и 10 – в “Механизация на селското стопанство”. В Обединено училище “Йордан Йовков” са заети 21 от 26 места в паралелката “Работник в производството на кулинарни изделия”. В СУ “Христо Ботев” – Балчик има 7 свободни места в математическия профил и общо 25 в двете паралелки “Производство на кулинарни изделия и напитки”. Наполовина е запълнена /13 от 26 места/ паралелката “Производство на кулинарни изделия и напитки” в СУ “Христо Смирненски” – с. Крушари. 20 от 26 възможни са класираните ученици в паралелката “Обществени науки” в същото школо. Незаети места има във всички 5 паралелки на Професионалната гимназия по земеделие “Тодор Рачински” в Генерал Тошево: 8 – в “Растителна защита и агрохимия”, 6 – в “Икономист земеделско стопанство”, 4 – в “Производител на селскостопанска продукция”, 1 – в “Икономическа информатика”, 9 – в “Технологичен и микробиологичен контрол”. В СУ “Никола Вапцаров” – Генерал Тошево са заети 18 от 26 места в паралелката “Икономическо развитие”. Запълнена е маломерната / 13 ученика/ паралелка “Производител на селскостопанска продукция” в Професионалната земеделска гимназия “Климент Аркадиевич Тимирязев” в Каварна. В останалите две – “Растениевъд-полевъдство” и “Организация на обслужването в хотелиерството” има съответно 21 и 8 свободни места. В каварненското Средно училище “Йордан Йовков” има 5 свобдни места в математическия профил и 1 – в “Английски език”. Има незаети места и в четирите паралелки в Професионалната гимназия по техника и облекло “Дочо Михайлов” в Тервел: 9 – в “Автоматизация на непрекъснати производства”, 9 – в “Електрически машини и апарати”, 2 – в “Производство на облекло и текстил”, 13 – в “Механизация на селското стопанство”. В Обединено училище “Д-р Петър Берон” в тервелското село Коларци има 14 незаети места в паралелката “Работник в производството на кулинарни изделия”. 
В СУ “Асен Златаров” – Шабла има  общо 15 свободни места в паралелките “Производство и обслужване в заведения за хранене” и “Организация на туризма и свободното време”. 14 са незаетите места в паралелката “Хранително-вкусова промишленост” на Средно училище “Никола Вапцаров” в добричкото село Карапелит. Общо 13 са свободните места в Обединено училище “Добри Войников” – с. Победа – в двете паралелки “Шлосерство” и “Шивачество”. 
Общо незаети в областта са 351 места в 43 паралелки на 19 средни училища. 
Поради нулев интерес ще бъдат закрити четири паралелки. Две от тях са в Професионалната гимназия по техника и строителство “М.В. Ломоносов” в Добрич – “Мебелно производство” и “Строителство и архитектура”. В Професионалната гимназия по аграрно стопанство в Добрич няма желаещи да се обучават за монтьори на селскостопански машини. Няма кандидати и за паралелката “Текстообработване” в Обединено училище “П.К. Яворов” в добричкото село Стефаново. 
реклама
реклама
реклама
Златни страници на българската... Поезия във вените на Добрич Отбелязваме 140 години от... Над 59 000 лв. е бюджетът на... Започна подмяната на парапета... Още двама лекари ще получат... Лавандулата – с ниски добиви,... 527 проекта са подадени за... Индийски студенти получиха... Организират национален... Отчитат 380 процента ръст от... Товарни автомобили няма да... Покланяме се пред делото на... Община Добрич ще актуализира... Областният управител участва в... По проект правят поне осем... Американски доброволци... Португалски университетски... Книгата „100 артефакта от... Отново добричлийка спечели... Листовки със „зелени идеи”... Окръжният съд призна глоба,... Младежи от Добрич и други... Картини от храни и хвърчила... Шест чуждестранни състава и... „Пътищата на лятото”... Добричката болница търси... Деца приготвиха сладолед за... Представиха възможности за... Замърсени води в плувни...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.