10 години затвор получиха силистренец и софиянец заради крупна кражба на водопроводни тръби

Третият участник в престъпната схема бе пратен зад решетките за пет години

Размер на шрифта: a | a | a 18:41 13 юни 2018
Автор: ДТ
Ефективни присъди от 10 години затвор постанови Окръжният съд в Добрич за бизнесмена от Силистра Радко Ганчев и софиянеца Стефан Кънчев. Двамата бяха признати за виновни, че в съучастие помежду си и с Красимир Ц. от София в периода ноември 2011 г. – март 2012 г. са откраднали стоманени водопроводни тръби с обща дължина 27 869 м., собственост на ВиК – Добрич, на стойност 77 милиона лева. Кражбата е в особено големи размери.  Според обвинението изкопаването и демонтирането на тръбите е извършено на територията на областите Добрич и Силистра, при условията на продължавано престъпление. В обвинителния акт се посочва, че тримата подсъдими в съучастие помежду си, чрез посредственото извършителство на други 4 души, чрез използване на технически и моторни превозни средства, откраднали тръбите, които не били под постоянен надзор. Обект на посегателството е уникално за страната и стратегическо за района на Южна Добруджа съоръжение, осигуряващо водоподаване за Добрич от терасите на река Дунав. Обвинението посочва, че след демонтирането, тръбите са били предадени за скрап на фирмата на съпругата на Радко Ганчев.
Делото по обвинение за кражбата на тръби от водонапорния тръбопровод започна в началото на 2015 година. 
Красимир Ц. от София получи ефективна присъда от пет години затвор, които трябва да изтърпи при общ режим. За Стефан Кънчев и Радко Ганчев съдът определи строг затворнически режим. Магистратите разпоредиха и конфискация на лично имущество на двамата – жилища, поземлени имоти, автомобили, парични средства.
По делото бяха извършени множество експертизи, разпитани бяха над 100 свидетели. Тримата подсъдими трябва да заплатят на ВиК – Добрич сумата от 6 695 708 лв. за причинените на водното дружество вреди. 
Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна. ДТ
реклама
реклама
реклама
Редят ретроспективна изложба... 12 сватби вдигат в Добрич на... Зам.-министър Атанас Добрев... Започна монтажа на новия... Общинският съвет на Ген.Тошево... Местни таланти участваха във... Приключи обучение на учители... Фотографска изложба на Мариета... Поскъпване на брашното вдигна... Паметна плоча на загиналите от... Стоянка Мутафова: Очаквам с... 837 са осъдените, с влезли в сила... Концерти в Добрич и Балчик за 70... Изтича срокът за прием на... В Добрич се отбеляза... Фотографска изложба на Мариета... Бизнесът в областта - активен в... Добрич се задъхва от пешеходни... Стоянка Мутафова идва в Добрич... Орлин Горанов и Мариан Бачев в... Джаз концерт поднася трио в... Три кражби за три дни Задържаха младежи за денонощие... Ще обсъждат отчета за бюджет... Обновяват пътната маркировка в... Добруджанска пшеница се изнася... До края на август - безплатно... Добрич – разкопан и запрашен,... До 6-7 години у нас ще има... Още седмица приемат документи...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.