Красимир Николов, Даниела Димитрова и вицеадмирал Пламен Манушев

Народните представители от ГЕРБ започнаха срещи с бизнеса

Размер на шрифта: a | a | a 19:07 12 ноември 2017
Автор: ДТ
Поредица от срещи с бизнеса проведоха народните представители от ПП ГЕРБ Даниела Димитрова и вицеадмирал Пламен Манушев, който е и областен  координатор на партията. Двамата депутати искаха да чуят от предприемачите на Добрич техните проблеми и да им помагат. В срещите участва и общинският ръководител на ПП ГЕРБ и зам.-областен управител Красимир Николов. Липсата на квалифицирани кадри поставиха като проблем всички представители на бизнеса. Да се либерализира законодателството, което ограничава дела на наеманите работници от държави, които са извън Европейския съюз, настоя Галин Господинов - собственик и управител на „Тръбна мебел” ООД, „Господинов и синове” и „Господинови Строймаркет” ООД. В срещата участваха и неговите дъщери, които също участват в ръководството на семейните фирми. „Нашата цел е да направим такива компании, където децата ни да искат да се връщат и да работят”, коментира Господинов. Като председател на една от най-големите организации в дървопреработващата и мебелната промишленост, той бе категоричен, че единственият начин за справяне с кадровия проблем е дуалното обучение. Господинов запозна народните представители с проектозакон за регистър на производителите на мебели, като целта е да се реши проблемът със сивия сектор.
Управителят на „Неопърл България” Веселин Велев запозна народните представители с хода на нова инвестиция на стойност 14 млн. лв. Той също постави на вниманието им проблема с недостига на кадри. Предстои компанията да набира персонал за новия си завод в Добрич. 
Бесарабски българи могат да решат проблемите с дефицита на квалифицирана работна ръка и обезлюдяването на селата, сподели Недко Митев - собственик на “Недко Недков – Овчарово” и Агробизнесмен на България за 2016 г..
Пламен Манушев увери, че срещите на народните представители от ПП ГЕРБ с предриемачите ще продължат, за да могат депутатите да подкрепят бизнеса в региона.

Текст към снимка
Красимир Николов, Даниела Димитрова и вицеадмирал Пламен Манушев

реклама
реклама
реклама
Над 18 000 души ще започнат работа... Пътната агенция е събрала 352... Отчитат рекордно ниско за... Приходите от нощувки в... Изплащат 800 милиона лева на... Над 100 инвеститора участват в... Над 1,5 милиарда лева са... Намаляват таксите за... Обновяват спешните центрове с... Над 400 нарушения за месец... Несигурност и недостиг на... 258 900 са регистрираните нощувки... Селскостопанска продукция за... Селскостопанска продукция за... Отпускат 10 млн. лв. за... Разсрочват кредити на... Над 157 милиона лева изплатени... Преведоха близо 24 млн. лв. на... Актуални възможности за... Стартира есенният етап от... Стартираха първите обучения на... От 40 обекта данъчните взели... Запечатват магазин за... Оптимизират 113 административни... Направиха първа копка на нов... НАП запечатва пункт за... ЕНЕРГО-ПРО отново стартира... Данъчните започват засилени... Фирми с дългове няма да могат... Ръст на безкасовите плащания...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.