Музика без граници

Детски хор “Маестро Захари Медникаров” гостува в Истанбул

Размер на шрифта: a | a | a 20:35 27 април 2015
Автор: Анна Бербенкова
Да посетиш Истанбул през месец април - периода на лалетата е истинска приказка. Цветният парк е поддържан перфектно, посадени са множество теменужки и 20 млн. лалета. Град – оазис, столица на три империи, три морета и три религии с изключителна толерантност помежду им. В Истанбул има 164 християнски храма, четири католически, синагога. Градът е с добре уреден транспорт – метро и две летища. 15 млн. посещават Истанбул.
Участието на добричкия детски хор в големия турски мегаполис донесе много емоции и настроение. По случай Деня на детето в Турция – 23 април, който е и техен национален празник, детски хор “Захари Медникаров” с диригент Росица Дурмушлийска и корепетитор Боряна Найденова бе поканен да участва в концертна програма, съвместно с детския хор при Държавната консерватория в Истанбул в културен център Шишли. Изпълненията на произведенията бяха посрещнати с бурни овации и възгласи “Браво!”, а съвместното изпълнение с детски хор на Консерваторията на българската песен “Незабравки”, една турска и една английска взриви залата с продължителни аплаузи.
Концертът бе посетен от кмета на Истанбул Кадир Топбаш и кмета на района Шишли, които поднесоха своите искрени поздравления и се снимаха с двата състава в знак на признателност и добронамереност.
Детският хор при консерваторията в Истанбул ще гостува на детския хор в Добрич през лятото и ще изнесат съвместни концерти в Добрич и София, с което културния обмен между двата състава продължава.
реклама
реклама
реклама

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.