Работодатели и институции могат да кандидатстват по схемата „Младежка заетост”

Размер на шрифта: a | a | a 18:53 26 април 2017
Автор: ДТ
Стартира нов етап по набиране на заявки от работодатели за разкриване на свободни работни места по схемата за младежка заетост, финансирана по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020. 
За разлика от предходните етапи по набиране на заявки по схемата, този път могат да кандидатстват както работодатели от реалния сектор, така и местни и централни органи на изпълнителната власт, общинските предприятия, националните и териториални държавни структури. Работодателите могат да осигуряват заетост за младежи посредством стажуване и/или обучение по време на работа. Институциите от централната администрация на изпълнителната власт и териториалните им структури могат да заявят свободни работни места само за стажуване при работодател за младежи със завършено висше образование. По схемата не могат да кандидатстват областните управи. Работодателите могат да подават заявки за разкриване на свободни работни места за младежи с регистрация в Дирекции „Бюро по труда” на територията на цялата страна до изчерпване на финансовия ресурс. Постъпилите заявки ще се обработват по реда на тяхното подаване. Допълнителна информация, както необходимите документи за кандидатстване, може да се намери и изтегли от интернет страницата на Агенцията по заетостта.
Бюрата по труда стартират процедури за подбор на работодатели, кандидатстващи за преференции по Закона за насърчаване на заетостта. До 28 април включително в цялата страна ще се приемат заявки за ползване на преференции по насърчителни мерки, както и по Програмата за обучение и заетост на продължително безработни лица. Съветите за сътрудничество към ДБТ ще оценят подадените заявки от работодателите до 4 май 2017 г. и ще ги класират съобразно свободния финансов ресурс. Повече информация може да се получи в дирекциите „Бюро по труда” в страната, както и на страницата на Агенцията по заетостта в рубрика „Обяви за финансиране по региони”. 

реклама
реклама
реклама
Осигуряват работа за 2 566 млади... Зам.-министър Лозана Василева:... Над четвърт от проверените... Приемат проекти по мярка... Отпускат европари за обучения... Отпускат допълнителни 80 млн.... 400 000 хартиени удостоверения ще... Млечните продукти поскъпват НАП предлага и електронна... Спряха вноса на слънчеви очила... Около 40 000 души работят в... Кандидатгимназистите подават... Две деца от Добрич с награди от... Откриха горещ телефон за... Отчитат огромен интерес към... НОИ изпраща лично писмо до... Премахват знаците пред... Земеделското министерство не... Среден 3,20 получава държавата... Предоставят до 1 млн. евро за... Министър Вълчев: Трябва да... Протестиращите миньори в... Агенцията по храните събира... 53 340 зрелостници се явиха на... Зеленчуците и плодовете... Здравната каса отрече да е... 2 556 са болните от СПИН у нас Съдът отмени увеличението на... Работещите майки ще получават... Предоставят стипендия на 15...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.