Подготвят новата Национална програма по пчеларство

Размер на шрифта: a | a | a 19:00 27 август 2018
Автор: ДТ
Започва работа по новата Национална програма по пчеларство за периода 2020-та – 2023-та година. Това съобщиха за агро.бг. от Обединения български пчеларски съюз. В средата на октомври ще се събере работна група към земеделското министерство, която да разгледа какви мерки да бъдат включени за подпомагане на сектора. Новата програма трябва да бъде готова до средата на 2019-та година.
Необходимо е да се заложат нови мерки, защото сегашните не задоволяват интересите на пчеларите. Необходимо е да има и дейности, които финансират развитието на науката в пчеларството.
Очаква се да бъде намален бюджетът на предстоящата пчеларска програма. Той се определя от наличния брой пчелни семейства. При намаляващия темп у нас ще падне и бюджетът. В сегашната програма той е 4 милиона и половина лева като се очаква да падне до 4 милиона. В средата на 2019 година трябва да бъде изпратена готова пчеларската програма в Брюксел за одобрение. 
ДТ
реклама
реклама
реклама
Прогнозират добро качество на... Хлебният баланс на страната е... Електроразпределение Север... Отчитат спад на нощувките и... Близо 1 500 жители на областта са... Отчитат спад в броя на жертвите... Изключително успешно лято... Блексирама получи... Медицинските грижи в градините... Пациенти са подали 182 сигнала... Има подобрение на мерките... Aгенцията за закрила на детето... Провеждат седмица на... НАП подхваща 50 000 земеделци Над 5,2 милиона туристи са... 12 дни по Коледа и още 3 ваканции... Африканската чума може да... Над 35,639 млн. лева са изплатени... Държавното хранилище за ценни... Националното бюро за правна... Стартира проект свързан с... Екоминистерството осигурява... Над 5,2 млн. са чуждите туристи у... Запознаха над 1200 продължително... Изплащат над 8,5 милиона лева на... Хората от ВВС дават всичко от... Ветеринари плашат с протест... Недостигат 250 огнеборци Отчитат ръст на оборотите по... Около 1,1 млн. лева ще струва...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.