Набират 360 желаещи за начална военна подготовка

Осигурена е безплатна храна, униформа и настаняване

Размер на шрифта: a | a | a 18:34 25 януари 2018
Автор: ДТ
Министерството на отбраната търси 360 български граждани да преминат едномесечна начална военна подготовка, в която да се научат да стрелят, да оказват първа медицинска помощ, да тренират и да се запознаят със задълженията на войниците. Организирани са четири курса в Единния център за начална военна подготовка в Плевен, в Националния военен университет "Васил Левски" във Велико Търново и във Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров" във Варна, съобщиха от ведомството.Кандидатите трябва да са пълнолетни български граждани, да са годни физически и психологически за военна служба и да не са осъждани.
За времето на обучението МО ще им осигури настаняване, хранене и униформа, безплатно медицинско обслужване и задължително застраховане. 
Миналата седмица военният министър Красимир Каракачанов обяви плановете си за въвеждане на доброволна казарма. Освен това "Обединените патриоти" настояват и за връщането на задължителната казарма, но управляващата партия ГЕРБ отхвърля тази идея.
Предвижда се първият курс по начално военно обучение да се състои в Единния център за начална подготовка в Плевен в периода 12 март - 5 април т.г. Кандидатите могат да подадат документи до 16 февруари във военните окръжия в областните градове, отдел "Столичен" - за София, отдел "София-област" - за Софийска област, или в офисите за водене на военен отчет в общините/районите.
Следващият курс по начална военна подготовка ще бъде в Националния военен университет във Велико Търново в периода 10 април - 4 май, а документи на желаещите кандидати се приемат до 26 февруари. Предвижда се курс по начална военна подготовка да се състои във Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров" във Варна в периода 23 юли - 17 август, като срокът за подаване на документи е до 8 юни т.г. Последният за тази година курс ще се състои в периода 1 - 26 октомври 2018 г. в Единния център за начална подготовка в Плевен, за който кандидатите могат да подадат документи до 17 август. 
реклама
реклама
реклама
Издръжката на четиричленно... Предлагат нов вид месечна... Стартира проект „Работа” за... Фирмите подават данни за... Отчитат най-малко регистрирани... 193 общини с висока безработица... Фермерите минават на... Над 1,3 милиона са неработещите... Над 1,3 милиона са неработещите... Готвят промени в Наредбата за... Набират куриери за Дания 1 123 лева е средната работна... Над 6500 студенти ще получат... С 11% ще е по-скъпа почивката на... Над 60 вида вина дегустираха... Нови социални услуги за... Една трета от гражданите и... Безплатните картови плащания... Проучват потребностите на... Президентът наложи вето на... 20 сигнала на телефон 112... Над 5 000 проверки на НАП... Безработните дължат месечно по... Над 5 000 проверки на НАП... Осиновителите на дете до... Поредни антикорупционни мерки... Отчитат спад в броя на... Над 6500 проверки извърши... Конкуренцията налага... Въвеждат мерки за ограничаване...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.