Корнелия Нинова: „ Имаме мисия да освободим България от един човек, който потиска народа си”

Размер на шрифта: a | a | a 17:13 17 декември 2017
Автор: ДТ
„В държавата има голямо напрежение. Проблемът с корупцията е в основата на всичко” - заяви в Добрич лидерът на социалистите Корнелия Нинова. Бюджетът бе приет на тъмно, без да реши големи проблеми в държавата, каза още тя и изрази надежда,  вотът на недоверие, който ще бъде внесен на 17-ти януари, да  подейства отрезвяващо на управляващите. Протестират болни, пенсионери, учени от БАН, пожарникари, полицаи. Това не е спокойствие в държавата. Според думите й, размерите  на корупцията са огромни.”Предстои изнасянето на конкретни примери за корупционни практики. Само от неправителствения сектор се говори за сумата от 10 милиарда лева. Ако от тези 10 милиарда се съберат две трети, ще има пари за всичко” -  категорична е тя.  
Нинова коментира и напрежението между коалиционните партньори, като каза, че то е било предречено от социалистите. Според нея, коалицията не е сформирана на принципна и програмна основа. „Те имат много различни програми. Тя бе направена за власт, пари, постове, разпределение на обществени поръчки. И това започна да избива - напрежението между вицепремиера Валери Симеонов и министъра на туризма Николина Ангелкова. А сега проблемът за Банско е просто преразпределение коя фирма да поеме там нещата’ – каза още Нинова.  
Тя коментира и готовността на страната ни за председателството на Съвета на Европейския съюз. Според нея,  не сме готови, а  притеснение буди тази  част, която е свързана с политиките на общността. „В нашето Народно събрание не приеха предложението ни паралелно с дикусията в Европейския парламент за приемането ни в Шенген да го обсъждаме и в нашето Народно събрание миналата седмица.  Това е чист инат, защото го е предложила БСП, а в Европейския парламент инициативата е на ПЕС. Не проведохме големия разговор за приоритетите на председателството, не го проведохме в българския парламент,  където му е мястото.  Написаха се някакви приоритети от Министерски съвет, не ги представиха на обществото. Кохезия, конкурентноспособност и консенсус -  това  са приоритетите” заяви още Нинова, които, според нея, трудно се разбират от обществото.
Председателят на БСП беше гост на тържественото отбелязване  на  115-ата годишнина от създаването на социалистическото движение в Добрич. В залата на Научно-техническите съюзи в Добрич, тя поздрави  всички присъстващи социалисти и симпатизанти.
„115 години са и много, но и малко. Стара партия сме, но и млада. Ще бъдем още много по 115. Общото, в началото и сега и в бъдещето е,  че това, обществото ни има нужда от справедливост, от солидарност, от равни възможности. Нашите ценности са тези,  които ни съхраниха толкова години, заради които има нужда и днес от БСП в България”-  заяви соцлидерът. 
„Днес имаме мисия да освобождаваме държавата си от страха и потисничеството на една партия, която се слива с държавата. И от един човек, който държи в зависимост народа си.  Правителството на ГЕРБ е единственото, при което са се самозапалвали българи”- каза още тя. „Днес България се управлява от Марешки. Няколко пъти правителството виси на гласовете на Марешки. ДПС си водят своята политика. Борят се срещу националистите, но получават 20 милиона от Министерския съвет за своите общини. Кой да спаси и   поведе този народ към друго бъдеще, освен ние?” -  допълни Нинова. .
Гости на тържественото събитие бяха още и народните представители от БСП от Добричкия регион - Красимир Янков и Даниел Йорданов, както и членът на Изпълнителното бюро. Анастас Зафиров и др.

реклама
реклама
реклама
Назначиха първите детегледачи... Училищните бюджети ще зависят... Създават 100 нови социални... Удължиха срока за изплащане на... Клиничните пътеки на... Пет пъти по-малко водолюбиви... Приемат предложения за... Нов закон за ВиК разработва... Около 2 на сто е инфлацията в... Таксите за водовземане и... Утвърдени са новите учебни... Общинските болници излизат на... Стартира преброяване на... В ботаническите градини... Вече могат да се правят онлайн... Вечно удължаване на... Работещи от общинските болници... КЗП: Внимавайте с намаленията и... Продължава ръстът в... Полицаите откриват... Лиляна Павлова участва в... Мъж се удави в Дунав край Русе,... Преведоха още 40,5 милиона лева... Николай Кръстанов е носител на... Българската храна е... 9 млн. лв. получават общините за... Уникална изложба показва... Одобриха списъка със защитени... Гарантираният минимален доход... Над 75 800 безработни в...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.