Кабинетът даде 31 млн. лв. за учебни помагала и транспорт за преподавателите

Размер на шрифта: a | a | a 18:49 20 юни 2018
Автор: ДТ
Допълнителни над 30 млн. лв. за закупуване на книжки и помагала за общинските детски градини и учениците от 1-ви до 4-ти клас включително, както и близо 1 млн. лв. за транспротни разходи за учителите, одобри правителството на редовното си заседание. 
Парите за помагала и книжки ще се предоставят по бюджетите на общините под формата на обща субсидия за делегираните от държавата дейности, като разпределението на средствата е въз основа на броя на децата и учениците от Националната електронна информационна система за предучилищното и училищното образование (НЕИСПУО) към месец февруари 2018  година.
Средствата за възстановяване на транспортните разходи или наема на педагогическите специалисти в детските градини и училищата за 2018 г. са съответно 930 835 лв. за транспорт и 17 400 лв. - за наем на преподавателите. Тези пари се отпускат по изготвена и предоставена от кметовете на общини информация. Допуска се в рамките на един и същи период на учителите да могат да бъдат възстановявани извършените разходи или за транспорт, или за наем по месторабота. Допълнителните трансфери няма да доведат до пряко и/или косвено въздействие върху държавния бюджет, тъй като необходимите средства за изпълнението му са предвидени по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2018 г., посочват от правителствената пресслужба.

реклама
реклама
реклама
Въвеждат лични карти с чип от... МОН опитва да смекчи правилата... Здравните грижи в дома - изцяло... При пожар на кораб в морето... 43 акта за нарушения в обекти по... 348 лева ще е линията на бедност... Животът поскъпна през юли с 0.7% Над 280 кг. негодни храни са... Започват теренните проверки на... Консумираме все повече... 60% от учениците са жертва на... Приеха програма за дейността... МВР обяснява с листовки на... БАБХ разреши провеждането на... Предоставят минерална вода от... Одобриха 92 проекта за 83 млн. лв.... Отчитат над 6 на сто ръст в... Над 62 000 са безработните с... Заделят 230 млн. лв. за... "Доброволната" битка на НАП с... На морето ни обслужват чужденци Бюрата по труда предлагат... Стартира второто проучване за... Държавата дискриминира... Близо 12000 търсещи работа се... Изпитите след седми клас... Правилата за прием на... Близо 8 000 безработни се... Планират разработването на... Дискутираха СПА маршрутите в...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.