Десеторно поскъпва автомобилният номер по желание

Размер на шрифта: a | a | a 18:30 02 май 2018
Автор: ДТ
Правителството увеличи драстично таксите за регистрационните табели на автомобилите с номер по желание. Причина за увеличаването на таксата за табелите на регистрационен номер по избор е засиленото търсене на такива номера и техният ограничен брой, което би довело до невъзможност за изпълнение на тази услуга, мотивира се кабинетът. Затова таксата за ползване на табели с регистрационен номер с четири еднакви цифри се увеличава от 1000 лв. на 1500 лв. За регистрационни номера с комбинация от цифри "аа-вв", "ав-ва" и "ав-ав", където "а" и "в" са различни цифри от 0 до 9, както и за регистрационен номер с комбинация от четири цифри по желание ще се плаща по 300 лв., вместо досегашните 30 лв. и 50 лв., е посочено в съобщението. Например номера "55 22", "48 84" или "13 13" вече ще струват 300 лв. От правителството уточняват, че предлаганата услуга е специална и за нея не се прилага изискването за разходоориентиран размер на таксата. Други промени в тарифата са свързани с определянето на единни такси за първоначална регистрация на пътни превозни средства (ППС), за промяна в регистрацията на ППС със смяна на табели при регистрационен номер и за възстановяване на регистрацията на ППС с прекратена регистрация. Утвърдена е и единна такса за промяна на регистрацията на ППС без смяна на табели с регистрационен номер. Размерът им не е посочен в правителственото съобщение.
Според сега действащия ред се заплащат отделни такси за заявление за регистрация, за идентификация и проверка на техническата изправност, за издаване на свидетелство за регистрация, монтаж на табели и т.н. Въвеждането на единна такса за различните видове услуги по регистрация на пътно превозно средства ще облекчи гражданите. Това ще стимулира и заплащането на услугите чрез ПОС терминални устройства, с които са оборудвани всички пунктове за регистрация в звената "Пътна полиция" при СДВР и областните дирекции на МВР , е посочено в съобщението.
Създава се и изрична разпоредба, с която се регламентират такси за съгласуване на проекти за сигнално-охранителни и известителни системи. Друга част от промените е свързана с измененията в Закона за чужденците в България, приети в края на миналата година.
Те са за определянето на такси за получаване на право на продължително пребиваване със срок до 4 години от притежателите на "синя карта на ЕС" и членовете на семействата им, за пребиваване на член на семейството на гражданин на ЕС, за продължително или постоянно пребиваване на член на семейството на български гражданин, който не е гражданин на ЕС. 
реклама
реклама
реклама
2340 лв. са необходими на 4-членно... Над 1 млрд. лв. са договорените... Над 20 000 деца са върнати за... Държавата ще плати за... Готвят нов закон за хората с... Законови промени ще ограничат... Отчитат най-ниското ниво на... 1077 лв. е средната заплата у нас... Стартира кампанията „Спечели... Над 165 000 младежи са започнали... Започна националното външно... Кабинетът отпусна близо 38 млн.... Над 3000 медицински сестри... Прогнозират петпроцентен ръст... Безсмъртният полк отново се... Започват данъчни проверки в... Пациенти с ХИВ няма да останат... Признаха две сдружения за... Магистрати изнесоха урок в... Поетът Драгни Драгнев... Всеки трети българин е... Още 849 родители кандидатсваха... Обмислят нови правила за... За четвърти път „Екопак”... Хората с увреждания вече няма... БАБХ отчита над 3 000 проверки за... Набират средства за... Добавят нови изисквания за... Развитието на екотуризма... Приемат заявки от работодатели...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.