Уникална стъклена изложба откриха в Двореца

Размер на шрифта: a | a | a 20:33 24 април 2014
Изложба на Училище по обработка и арт дизайн на стъкло от чешкия град Валашске Мезиржичи, област Моравия беше организирана на 23 април в Държавен културен институт – Културен център „Двореца’’в Балчик. Откриването беше в галерия ,,Тихото гнездо”, където всички присъстващи имаха възможност да се запознаят с уникалната изработка на стъкопластиката и да се налсадят на красотата и изяществото й. Гостите останаха очаровани от майсторството и таланта на студентите от чешкото училище и не пропуснаха да изразят възхищението си от красивите стъклени изделия.
Изложбата беше най-голямата организирана досега извън Чехия и се състоеше от 150 уникални експоната, като всеки един от тях може да бъде закупен.
Живеем в едно сиво и забързано ежедневие, което много често бива лишено от красота. Мисля, че тази изложба подари на всички присъстващи така необходимите положителни емоции, усмивки и слънце. Накара ги да повярват в красотата и изяществото и остави у тях късче от Чехия, сподели Недко Марчев – областният управител на Добрич.
Кмета на Балчик – Николай Ангелов не пропусна да поздрави студентите и техните преподаватели и им пожела да са все така свежи и идейни и да вървят смело напред по пътя на вдъхновението и творческото развитие.
Изложбата премина под звуците на приятна музика, на която присъстващите можеха да се насладят, отпивайки от ароматно бяло вино.  
Тя даде възможност на всеки да се докосне до един особен вид изкуство, съхранил в себе си старите чешки традиции.
Красивите стъклени фигури бяха съчетали в себе си богата палитра от цветове, стил и изящество, към които никой от присъстващите не остана равнодушен.
Специални гости на събитието бяха кмета на град Валашске Мезиржичи – Иржи Частечка, директорът на Училището по обработка и арт дизайн на стъкло – магистър Дана Будайова, както и представители на Чешкото посолство в България и Чешкия културен център в София.
На откриването на експозицията от българска страна бяха поканени да присъстват кметът на град Балчик- Николай Ангелов, областният управител на Добрич – Недко Марчев, както и представители на организации, клубове,частния бизнес и общественици.

реклама
реклама
реклама
С изложба стартира пленерът... Горски празник организираха за... 18-то издание на пленера... Изложба, вдъхновена от... Изложба на учители е подредена... Стоянка Мутафова представя... Избрани шедьоври от... Учители от Националното... „Кривото пате” на сцена в... Започна данъчната кампания на... Установиха замърсяване в... Райската ябълка в... Представиха проект за стенопис... Театър „Българска армия”... Изложба по проекта „Аз съм... Александро Киарапа със... Трио Магнифика с поредица... Двореца е домакин на финалната... Възстановено е стълбище в... Наградиха кмета на Община... Масирани проверки в Балчик... Изложба „Накитите на... Откриха труп на мъж в морето... Ограбиха швейцарски туристи... Дегустация на вина се състоя в... Двореца бе домакин на пленер... С десет 3D филма в Балчик... Млади таланти от Балчик... Двореца отново бе домакин на... Таланти от ОУ "Св.св. Кирил и...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.