Протече канализационна мрежа в Ботаническата градина в Балчик

Размер на шрифта: a | a | a 17:56 10 юни 2013
Автор: БГНЕС
На територията на Ботаническата градина – Балчик в момента се изливат фекални и отпадни води със специфична и силна миризма, от изградено през 2004г. аварийно временно свързване на градска канализация (временно трасе), алармираха оттам.
Последиците от теча са преовлажняване на голяма част от Гетсиманската градина, унищожаване на ценна растителност, опасност от свлачищни процеси, създаване на възможност за ветровали. Преди 2 години в следствие на овлажняването на почвата от фекални и отпадни води изгубихме 2 дървета: една копривка и една райска ябълка.
Първият сигнал от наша страна е подаден през 2006 г. От тогава без резултат всяко лято при започване на туристическия сезон и след поройни дъждове се появява този проблем, за който никой не иска да поеме отговорност. Разчитаме на съдействие от страна на медиите за разрешаването му, защото се застрашава здравето на посетителите и служителите, както и има опасност от загуба на още ценни растителни видове в тази защитена местност, заявяват от Ботаническата градина в Балчик.

Добруджанска Трибуна си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама
реклама
реклама
Двореца отново бе домакин на... Таланти от ОУ "Св.св. Кирил и... Крейг Бейли с музиката на Рей... В ход е сватбения сезон в Двореца Представят книгата „Те... Ден на отворените врати в... Магистрати от Балчик изнесоха... Общините Балчик и Мангалия... Lidl открива първия си магазин в... Рафи и Михаела Маринова ще пеят... Обработват срещу комари в Албена Изложба на Лъчезар Радов е... Колекцията от кактуси и... Илия Бешков – в интимна... Започва шестадесетото издание... Дворцова красота от Балчик... Оригинални произведения на... Фотоизложба за Двореца гостува... Машина премаза крака на строител Над 250 000 туристи са посетили... На чаша вино с коледни песни ни... Варненският куклен театър... Осигурен е топъл обяд на 80 души... Община Балчик получава имот за... Енерго-Про обнови електрически... Глиган в морето изненада... Новата книга на Юлиян Атанасов... Творческо семейство реди... Нова голяма сцена издигнаха за... Назначиха нов заместник кмет в...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.