Протече канализационна мрежа в Ботаническата градина в Балчик

Размер на шрифта: a | a | a 17:56 10 юни 2013
Автор: БГНЕС
На територията на Ботаническата градина – Балчик в момента се изливат фекални и отпадни води със специфична и силна миризма, от изградено през 2004г. аварийно временно свързване на градска канализация (временно трасе), алармираха оттам.
Последиците от теча са преовлажняване на голяма част от Гетсиманската градина, унищожаване на ценна растителност, опасност от свлачищни процеси, създаване на възможност за ветровали. Преди 2 години в следствие на овлажняването на почвата от фекални и отпадни води изгубихме 2 дървета: една копривка и една райска ябълка.
Първият сигнал от наша страна е подаден през 2006 г. От тогава без резултат всяко лято при започване на туристическия сезон и след поройни дъждове се появява този проблем, за който никой не иска да поеме отговорност. Разчитаме на съдействие от страна на медиите за разрешаването му, защото се застрашава здравето на посетителите и служителите, както и има опасност от загуба на още ценни растителни видове в тази защитена местност, заявяват от Ботаническата градина в Балчик.

реклама
реклама
реклама
С изложба стартира пленерът... Горски празник организираха за... 18-то издание на пленера... Изложба, вдъхновена от... Изложба на учители е подредена... Стоянка Мутафова представя... Избрани шедьоври от... Учители от Националното... „Кривото пате” на сцена в... Започна данъчната кампания на... Установиха замърсяване в... Райската ябълка в... Представиха проект за стенопис... Театър „Българска армия”... Изложба по проекта „Аз съм... Александро Киарапа със... Трио Магнифика с поредица... Двореца е домакин на финалната... Възстановено е стълбище в... Наградиха кмета на Община... Масирани проверки в Балчик... Изложба „Накитите на... Откриха труп на мъж в морето... Ограбиха швейцарски туристи... Дегустация на вина се състоя в... Двореца бе домакин на пленер... С десет 3D филма в Балчик... Млади таланти от Балчик... Двореца отново бе домакин на... Таланти от ОУ "Св.св. Кирил и...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.