Над 250 000 туристи са посетили „Двореца” през 2016 година

Младоженци от Канада водят роднини и приятели от Малайзия и Сингапур на сватба в Балчик

Размер на шрифта: a | a | a 18:10 03 януари 2017
Автор: ДТ
„Миналата година беше една от най-успешните за културния институт „Двореца” – каза директорът му Жени Михайлова. За 2016 г. приходите на културния център са 1,6 млн. лв. без облагане, , при 1,2 млн. лв. – за предходната година и 1 млн. лв. за 2014 г. Над 250 000 гости е посрещнал „Двореца” при 200 000 за 2015 г. Има увеличение и на нощувките.
Най-много са посетителите от Румъния, България, Русия, Германия, Швеция. Чешките туристи са с 25 процента повече, а полските – с 30 процента. Интерес проявяват и гости  от Китай, Корея, Израел, Аржентина, Гърция. 
Над 64 събития са заложени в ку,лтурния календар на „Двореца” за  годината – изложби, пленери, национални и международни фестивали и т.н. На откритата сцена на плажа ще гостуват два мюзикъла – „Котките” и „Лебедово езеро”, за който се очакват артисти от руския Болшой театър .
В края на май тази година „Двореца” в Балчик младоженци от Канада, които са избрали за тържеството си резиденцията на румънската кралица Мария, са поканили родители,близки и приятели, които пристигат от Малайзия и Сингапур – съобщиха от културния център.. През 2016 г.в „Двореца” е имало 72 сватби, при 68 през м.г. и 58 през 2014-а.
„През тази година сме бракосъчетавали двойки от Китай и Корея, а за 2017 г. са резервирани две бракосъчетания отново от Китай” – каза директорът на „Двореца” Жени Михайлова. .Според нея, романтиката на мястото – нимфеума, където се извършва ритулът, привлича бъдещите семейства
 Румънците вече са традиционни младоженци в „Двореца”, увеличени са заявките за сватби на руснаци. Французи,., белгийци и италианци също избират историческия комплекс за  заветното „да”. Една от най-любопитните сватби това лято е на българин и московчанка. Празненството  е било „във формат” „Алиса в страната на чудесата”, а всички гости са били облечени като герои от романа. Прави впечатление, че се удълважа сватбения сезон – освен летните месеци,се избират април и октомври.

реклама
реклама
реклама
Установиха замърсяване в... Райската ябълка в... Представиха проект за стенопис... Театър „Българска армия”... Изложба по проекта „Аз съм... Александро Киарапа със... Трио Магнифика с поредица... Двореца е домакин на финалната... Възстановено е стълбище в... Наградиха кмета на Община... Масирани проверки в Балчик... Изложба „Накитите на... Откриха труп на мъж в морето... Ограбиха швейцарски туристи... Дегустация на вина се състоя в... Двореца бе домакин на пленер... С десет 3D филма в Балчик... Млади таланти от Балчик... Двореца отново бе домакин на... Таланти от ОУ "Св.св. Кирил и... Крейг Бейли с музиката на Рей... В ход е сватбения сезон в Двореца Представят книгата „Те... Ден на отворените врати в... Магистрати от Балчик изнесоха... Общините Балчик и Мангалия... Lidl открива първия си магазин в... Рафи и Михаела Маринова ще пеят... Обработват срещу комари в Албена Изложба на Лъчезар Радов е...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.