Александро Киарапа със самостоятелна изложба в Балчик

Размер на шрифта: a | a | a 18:45 28 август 2017
Автор: ДТ
Творби на младия италиански художник Александро Киарапа изпълнени в техниката на рисунката ще бъде подредена в галерия "Тунела" на Държавен културен институт Културен център "Двореца" утре.  
Алесандро Киараппа реализира големи творби рисувани с въглен с многообразни и различни техники, често и живописни, като се оставя да бъде изкушен от природни или рециклирани инструменти и материали. В неговите работи се вижда решително осъзнаване на анатомията като често успява да я деформира по негов вкус, като все пак ги запазва хармонични и последователни в структурна цялост. Една драматична жизненост си проправя път с решителност сред контрасти и силни светлосенки. В композициите се преплитат сюрреалистични виждания, разположени в перспективи и изразени и съществени геометрии, места и пространства, в които се движат често напрегнати и нервни тела. Творбите колкото и нереални и променени да са, разказват за истини “разказани на автора и предадени съгласно неговата подчертана лична експресивност въпреки младата му възраст. 
Изложбата е осъществена с любезното съдействие на Италианския културен институт и почетното консулство на Италия във Варна.
Експозицията може да бъде разгледана до 9 септември. ДТ

реклама
реклама
реклама
Джаз и народни песни за Нощта... НПО на жени лесовъди дари... Паметник на Кирил и Методий... Хиляди се събраха на концерт с... Совалкова дантела и кене... Двореца в Балчик се включва в... Възможности за... Двореца е домакин на пленера... С изложба стартира пленерът... Горски празник организираха за... 18-то издание на пленера... Изложба, вдъхновена от... Изложба на учители е подредена... Стоянка Мутафова представя... Избрани шедьоври от... Учители от Националното... „Кривото пате” на сцена в... Започна данъчната кампания на... Установиха замърсяване в... Райската ябълка в... Представиха проект за стенопис... Театър „Българска армия”... Изложба по проекта „Аз съм... Трио Магнифика с поредица... Двореца е домакин на финалната... Възстановено е стълбище в... Наградиха кмета на Община... Масирани проверки в Балчик... Изложба „Накитите на... Откриха труп на мъж в морето...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.